Kezdőlap Kiemelt KÁBÍTÓSZERREL KERESKEDETT – ŐRIZETBE VETTÉK

KÁBÍTÓSZERREL KERESKEDETT – ŐRIZETBE VETTÉK

A kiskunhalasi nyomozók a gyanúsítottól új pszichoaktív anyagot, és az adagoláshoz, csomagoláshoz használt eszközöket foglaltak le.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. december 12-én este őrizetbe vettek egy helyi lakost. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt 3-4 hónapban Kiskunhalason kábító hatású szert – úgynevezett „kristály”-t – terjesztett. Az új pszichoaktív anyagnak minősülő szert fél-egy grammonként értékesítette alkalmi vevőinek.

A nyomozók a cselekménnyel összefüggésben több helyen tartottak kutatást, melynek eredményeként az egyik helyen bruttó 106 gramm, egy másik lakásban pedig bruttó 26 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Az ingatlanokból továbbá készpénz, digitális mérlegek, valamint a csomagoláshoz használt műanyag tasakokat és fóliák is előkerültek.

Az 50 éves helybélit a rendőrök – kereskedéssel elkövetett – új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték, hogy a járási ügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.