Kezdőlap Kiemelt Letartóztatásban a lopássorozattal gyanúsított férfi

Letartóztatásban a lopássorozattal gyanúsított férfi

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 18 éves lajosmizsei férfi letartóztatását, akit lopássorozattal gyanúsítanak.

A megalapozott gyanú szerint a férfi2020. december 14-én Lajosmizse területén egy kerékpározó nő mellé tekert biciklivel és kivette a kosarából a táskáját, amiben benne voltak a személyes iratai, a szemüvege és 20.000 forint összegű készpénze. A lopássalokozott kár 84.400.

A férfit megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2021. január 5. és február 19. napjai közti időszakban összesen hat alkalommal hatolt be -zár felfeszítése útján, vagy a kerítés átmászásával -Lajosmizse területén különböző ingatlanokba. Innen többek között kerékpárt, csokoládét, szeszes italt, szőnyeget, hűtőt, laptopot és mosógépet lopott el. Ezzel összesen 240.900 forint kárt okozott a tulajdonosoknak.

A járásbíróság a büntetett előéletű férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a gyanúsított tudomásul vette, a védő az ülésen nem vett részt, így számára még 5 munkanap áll rendelkezésre a fellebbezése előterjesztésére. A végzés nem vált véglegessé.