Kezdőlap Események Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony közleménye a maszkhasználatról

Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony közleménye a maszkhasználatról

Hétfőtől jelentősen változnak a kecskeméti közterületi maszkhasználat szabályai. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az önkormányzat közgyűlésének hatáskörében eljárva úgy döntött, hogy február 8-tól Kecskemét közterületein az alábbi helyeken kell maszkot hordani:

-a buszmegállókban,

-a piacokon és vásártereken

– a bölcsődék, óvodák, általános iskolák és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmények bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak.

A hat év alatti gyerekeknek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő személyeknek természetesen továbbra sem kell maszkot hordaniuk.

Az önkormányzat felhívja a kecskemétiek figyelmét arra, hogy fentieken kívül továbbra is kötelező a maszkhasználat a felsőbb jogszabályban , azaz kormányrendeletben meghatározott helyeken, így egyebek között az autóbusz pályaudvaron, a vasúti pályaudvaron, a közösségi közlekedési eszközökön, a boltokban, a bevásárlóközpontokban, az ügyfélszolgálatokon.