Kezdőlap Események A CédrusNet Kecskemét Program havi hírlevele

A CédrusNet Kecskemét Program havi hírlevele

CÉKLA

Tisztelt Partnerünk, Kedves Barátunk!

Még tart a bezártság, de mi továbbra is tevékenyen éljük napjainkat. Számtalan dolog történik körülöttünk és a nagyvilágban. Az alábbiakban ezekből osztunk meg néhányat.

A CédrusNet Kecskemét Program csapata

Csatlakozz a CédrusNet Kecskemét OlvasóSzalonhoz!
Van, amitől még a karantén sem veheti el a kedvünket, ez pedig az olvasás! Hamarosan ismét megrendezésre kerül az OlvasóSzalon, melyhez most csatlakozni is lehet.

Tovább…

Ez történt velünk…

Szenior Akadémia februári előadásaMinden munkatársunk teljesítette az MI kihívást, ezért gondoltuk, hogy szívesen meghallgatnánk egy előadást az idősödő társadalmak és az információs társadalom kapcsolatáról. Rab Árpád (Corvinus Egyetem) elfogadta a felkérésünket, így a második előadásunk címe „Hogyan működik, és merre halad az információs társadalom egy idősödő társadalomban?” volt.



Tovább…1 éves lett a Gondoskodó Szolgálat2020. március 18-án ültek először telefon mellé a Gondoskodó Szolgálat diszpécserei, hogy rögzítsék a beérkezett igényeket és indultak el a futárai, hogy beszerezzék és kiszállítsák a rendeléseket.
Tovább…
Megkezdődött a szezon a Boldogasszony RózsakertbenÖnkénteseinkkel és együttműködő partnereinkkel,örömmel dolgozunk azért,hogy a kert idén is pompázzon a város szívében. Beszámolónkbók kiderül, hogy mit dolgoztunk eddig és mi a következő lépés. Önkéntes csapatunkba szívesen várjuk az új jelentkezőket!
Tovább…
Következő programunk
OlvasóSzalon – Online találkozóNáray Tamás: Zarah2021/03/30 17:30
Részt veszek rajtaAdd a naptáradhoz
Fókuszban

Az európai városok alkalmazkodása a népesség idősödéséhezA városok egyre fontosabb szerepet játszanak, hiszen ők a gazdaság motorjai, ugyanakkor az idősödő társadalmak problémáira még kevésbé reflektálnak. Szerencsére sok város megkezdte az életkorbarát programok kidolgozását és megvalósítását, amelyek mintául szolgálhatnak Kecskemét számára is.
Tovább…Hogyan lehet a gazdasági növekedés kulcsa a többgenerációs munkahely?Miközben keressük a gazdasági növekedés felgyorsításának módját a világjárvány utáni világban, az OECD világos üzenetet küldött: azok a vállalatok, amelyek multigenerációs munkaerőt alkalmaznak, egyértelmű üzleti előnyhöz fognak jutni.
Tovább…

Hogyan hat az életkor változása a készségszintre? – PIAAC program összefoglalóA PIAAC a felnőtt lakosság körében végzett nemzetközi képesség- és kompetenciamérési program, melynek harmadik hullámában Magyarország is részt vett. A felmérés eredményeit vizsgálva egyértelmű kapcsolatot találtak az életkor változása és a készségszint változása között.
Tovább…Hogyan hat a vírushelyzet a magányosság érzésére?Hogyan hat a vírushelyzet a magányosság érzésére? Mit tehetünk, hogy magányérzetünket, szorongásunkat csökkentsük? Egy amerikai felmérésből kiderül,hogy heti tíz perc telefonálással, milyen mértékben csökkenthetőek ezek az érzések, a CédrusNet Keckemét Program pedig megoldást is kínál hozzá.
Tovább…