Kezdőlap Események Zöldül és szépül a Szent László körúti vásártér – Kecskeméti Piac

Zöldül és szépül a Szent László körúti vásártér – Kecskeméti Piac

Látványos változások történtek a Szent László körúti vásártéren, mely zsibiként, illetve nagybani piacként ismert a nagyközönség előtt.
A Gokart pálya felől lévő, kb. 6.000 m2 alapterületű vásárlói parkoló felújításra került, ami már nagyon időszerű volt. Minden hétvégén több ezer ember használja az ingyenes parkolót, ami a fokozott igénybevétel miatt az évek során elhasználódott, kigödrösödött. A felújítás során a felületét kiegyengették, majd új murvaréteget kapott.
Nem ez volt az első parkoló felújítás a piac életében. Néhány évvel ezelőtt a Mindszenti körút felől lévő murvával borított parkoló került felújításra és jelentős mértékben bővítésre is.


A parkolók felújítása mellett a zöldítésre is gondolt a piac, így a most felújított parkoló forgalom elől elzárt területén két tetszetős kis növény-sziget került kialakításra, tujákkal és örökzöld cserjékkel.
Ezen túlmenően, több, mint 100 db fa, facsemete és cserje is elültetésére került a vásártér több pontján.
A fásítás már decemberben elkezdődött, először mintegy 20 db fát telepítettek a parkoló területén, az „Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!” program keretén belül, ami a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. és a 10 Millió Fa – Kecskemét Egyesület jóvoltából valósult meg, Lévai Jánosné képviselő asszony közreműködésével.


A faültetés tavasszal folytatódott, ahol a 10 Millió Fa – Kecskemét Egyesület, valamit a kecskeméti piac dolgozói, továbbá önkéntesek vettek részt a város egyik legnépszerűbb, rendszeresen látogatott piacterének parkosításában.
Így a zsibpiac a múlt hétvégi újranyitáskor már egy kulturált, rendezett, zöld növényzettel díszített parkolóval várta a lelkes kincsvadászokat.