Kezdőlap Adomány 1353-as adományvonal – egy gyermeknapi telefonhívásra buzdít az Ökumenikus Segélyszervezet

1353-as adományvonal – egy gyermeknapi telefonhívásra buzdít az Ökumenikus Segélyszervezet

Adjuk vissza az esélyt, amit a járvány a legszegényebb gyerekektől elvett!

Gyermekek százainak szervez gyermeknap környékén élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyermeknapi rendezvények kapcsolódnak a május közepén meghirdetett Felhőtlen gyermekkor kampányhoz, melynek keretében – idén különös tekintettel a járványhelyzet sok lemaradást okozó hatására – a szervezet Kapaszkodó programjára gyűjtenek pénzadományt a 1353-as adományvonalon több ezer gyermek egész éves támogatásához, fejlesztéséhez és sok gyermek nyári táboroztatásához 

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai vidám közösségi programokkal készülnek az idei gyermeknapra. Orosházától, Szolnokon, Olaszliszkán át Kaposvárig és számos további helyszínen szerveznek játékos foglalkozásokat rászoruló gyermekek számára a gyermeknapon vagy az azt övező időszakban. Az egyik legtöbb résztvevőt vonzó programra Csepelen került sor május 28-án, pénteken, ahol több mint 40 fős gyereksereg tölthetett el egy felhőtlen délutánt. A tucatnyi játékos foglalkozást ismert önkéntesek vezették, köztük Berki Krisztián, Wolf Kati, Katus Attila, Gyurta Dániel, Szuromi Tímea és Pálinkás Gergely. Az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programja országszerte 20 helyszínen több mint 3000 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain, biztos kezdet gyerekházain, tanodáján, jelenlét pontjain és krízisközpontjain keresztül. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy esélyt adjon a rászoruló gyermekeknek a járvány alatt tovább halmozódó hátrányainak ledolgozására és a gyermekkor soha vissza nem térő pillanatainak megtapasztalására. 

A Segélyszervezet a mai gyermeknap alkalmával arra biztat, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre! A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.
Az adománygyűjtéshez az alábbi módokon is lehet csatlakozni:

  • segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Felhőtlen gyermekkor