Kezdőlap Zenei élet Charlie: Mindenen túl

Charlie: Mindenen túl

14 év koncertezés után 14 új dalt tartalmazó albummal jelentkezett Horváth Charlie a Tom Tom Records-nál megjelent új albumán!

14 év nem múlik el nyomtalanul, Charlien mégis mintha nem fogna az idő.

A művésztől már megszokott zenei stílust hallhatjuk a szerzők tekintetében igencsak színes vonulattal dúskáló korongon. Charlie rákészült új albumára: azon a magyar zeneipar krémjével dolgozott. Összesen négy szövegíró, nyolc zeneszerző és számtalan elsőrangú zenész, többek közt Szolnoki Péter, Tóth Vera, Bolyki Balázs, Póka Egon és Nika is részt vett a lemez elkészítésében.

Charlie saját zenekara pedig felvonultatja hazai jazz és általában a stúdió-zenei élet krémjét, olyan nagy nevekkel, mint László Attila, Lattmann Béla. Borlai Gergő, Csiszár Péter, Halász János – és az egykoron Generálos zenésztárs: Póta András.

Blues-os-funky-s dalok, szép balladák, duók egy Somló Tamásnak szóló emlékdal és egy bónusz dal is elhangzik Charlie régi társával: Tátrai Tiborral. A lemez kihagyhatatlan és méltó megkoronázása Charlie pályafutásának.



A dalok most is a szerelemről, a zenéről, a jókedvről, az utazásról szólnak; vannak gyorsabb tempójúak és kifejezetten funky stílusúak, de latinos beütésű vagy a fúvósokkal megtámogatott blues-os dal is megtalálható közöttük.

A Mindenen túl tökéletesen illeszkedik az életműbe: a zenei stílusok mással össze nem téveszthető keveréke, a füstös hang, a lendület, a zseniális zenész kollégák hangszeres játéka, a dalszövegek mondanivalója, mind-mind alkotóelemei az új lemeznek is.

1. Mindenen túl (László Attila – Valla Attila) 4:29
2. Leszek-e én (Gém Zoltán) 4:23
3. Az nyer aki nevet (László Attila – Karafiáth Orsolya) 4:13
4. Álarc nélkül (Pálinkás Gergely – Toldi Tamás) 3:55
5. Egyszer az életben (Halász János – Valla Attila) 3:17
6. Földobott kő –„Tomi Dala” (Vígh Péter – Valla Attila) 3:51
7. Kettőből a fél  (László Attila – Grecsó Krisztián) 4:25
8. És most ne rontsuk el (László Attila – Horváth Attila) 3:51
9. Ameddig szól bennem a dal (Pálinkás Gergely – Toldi Tamás) 4:14
10. Hazavárt (Halász János – Valla Attila) 3:39
11. Most vagy soha (Csiszár Péter – Valla Attila) 3:43
12. Cyber War (Kristóf Gábor „Dugó”) 3:29
13. 50 million piano players in China (Kristóf Gábor „Dugó”) 2:36
Bonus:
14. Akkor szóljatok (Kardos Nobert – Lombos Márton) 5:03