Kezdőlap Események SAJTÓMEGHÍVÓ a szombati Red Bull Balaton-átevezésre!

SAJTÓMEGHÍVÓ a szombati Red Bull Balaton-átevezésre!

A szervezők a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal és az Országos Meteorológiai Szolgálattal való egyeztetés után tegnap délután úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezett időpontban, július 10-én, szombaton (holnap) megtartják a Red Bull Balaton-átevezést. 

Ugyanakkor a reggeli órákra várható erős szél (10-25km É-ÉK) miatt az átevezés a korábban meghirdetetthez képest egy órával később, délelőtt 10 órakor kezdődik Zamárdiban. 

A legfontosabb újdonság a korábbi átevezésekhez képest, hogy az esemény a Balaton nyugati-medencéjéből a keletibe költözött, így a több mint négyezer indulónak idén már a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalon kell teljesítenie a nyolc kilométeres távot, miközben a Balaton közepén, egy katamaránon a Wellhello, a Halott Pénz és a Margaret Island zenél majd a résztvevőknek.

Red Bull Balaton-átevezésen a fotósok és a TV-stábok felvételeket készíthetnek a vízen is, helyszíni regisztráció alapján, a sajtó számára fenntartott motorcsónakból.

Helyszín: Zamárdi Szabadstrand, Déli-part
8621 Zamárdi, Margó Ede sétány 14.

Időpont: 2021. július 10. (holnap), 10-17 között

A szervezők a Red Bull Balaton-átevezés minden résztvevőjének ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak Zamárdiban, a térképen jelzett területen.

Az eseményen való megjelenés előzetes regisztrációhoz kötött, részvételi szándékod jelezd július 9-én (ma), 12 óráig a [email protected] címen!