Kezdőlap Események A csodák idén is házhoz mennek – A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt útnak...

A csodák idén is házhoz mennek – A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt útnak indította a Hétcsoda Élménydobozokat!

A csodák idén is házhoz mennek – A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt útnak indította a Hétcsoda Élménydobozokat!

A kialakult járványhelyzet miatt a Hétcsoda Élménytábor idén sem került megszervezésre, az ifjú önkéntesek azonban létrehoztak egy különleges foglalkoztató készletet, a Hétcsoda Élménydobozt, amivel a programra regisztrált fiatalok otthonukban élhetik át a tábori élményeket.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt csodatevő önkéntesei a Csodák Tára foglalkoztató füzetbe gyűjtötték össze az elmúlt 11 év tapasztalatait. A füzet 5 témában (móka, érdekes, udvar, zene, mese) 50 foglalkozást kínál, amelyekkel a gyermekek saját otthonaikban is átélhetik a „hétcsodás” élményeket. A foglalkoztató füzet nem csak hasznos elfoglaltságot nyújt a gyermekeknek, de feladatok összeállításánál a különböző képességeik fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak az önkéntesek. A Csodák Tára mellé a támogatók hozzájárulásával minden olyan eszközt megkapnak a gyerekek, amelyek szükségesek az élmények átéléséhez. Emellett a dobozba került egy COVID-19 Kisokos is, ami érthető módon, gyerekközpontúan jár körbe a járvánnyal és annak lelki következményeivel kapcsolatos témákat. 

A több mint 11 000 Forint értékű Élménydobozokra a szülők/gondviselők online jelentkezhettek, és 200 hátrányos helyzetű vagy sajátos nevelési igényű gyermeknek kerülnek eljuttatásra országszerte. 

A Hétcsoda Élménytáborról bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=xFJKjDw0IS