Kezdőlap Kiemelt Határrendészeti összesítő 2021.09.09. 24 óra

Határrendészeti összesítő 2021.09.09. 24 óra

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. szeptember 9-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 350 határsértőt tartóztattak fel és 85 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 37 esetben összesen 214 határsértőt tartóztattak fel Mélykút, Kecskemét, Dunafalva, Bácsalmás, Tompa, Mátételke, Szalkszentmárton, Dunavecse, Homorúd, Apostag, Gara, Madaras, Bátmonostor, Balotaszállás, Hercegszántó, Csikéria, Katymár és Bácsbokod közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben, összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Makó, Óföldeák, Deszk, Mórahalom, Kübekháza, Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén.

Fejér megyében a rendőrök 1 esetben összesen 9 határsértőt tartóztattak fel Sukoró közigazgatási területén.

Budapest területén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, pakisztáni, palesztin, marokkói, bangladesi, tunéziai, jemeni, szomáliai, török, indiai, egyiptomi, iráni, líbiai, iraki és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 85 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 8 fő ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.