Kezdőlap Kiemelt CSOMAGSZÁLLÍTÓ AUTÓBÓL LOPTAK

CSOMAGSZÁLLÍTÓ AUTÓBÓL LOPTAK

Amíg a sofőr a raktérben pakolt, addig az utastérből elemelték az értékeit. A kecskeméti rendőrök egy napon belül elfogták őket.

Egy 28 éves férfi tett bejelentést a rendőrségre 2021. november 17-én délután, mivel elloptak tőle közel fél millió forintot, valamint a személyes okmányait. A sértett elmondta, hogy csomagkézbesítőként dolgozik egy levélszállító cégnél, ezért a munkájához használt járművel leparkolt a megyeszékhely egyik utcájában, majd a kézbesítést követően a kocsi rakterébe ment pakolni. Eközben nyitva hagyta az autót, és az utastér felöl ajtócsukódás hallatszott. A férfi gyorsan előre sietett, de nem talált ott senkit. Ezután keresni kezdte táskáját, ami a pakolás közben eltűnt, benne közel félmillió forinttal és az iratokkal. A történteknek két szemtanúja is volt, akik elmondták a sértettnek, hogy egy maszkot és kapucnit viselő férfit láttak távozni a járműtől, majd beszállni egy zöld autóba.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszínre siettek, ahol begyűjtötték a környék kameráinak felvételeit, és tanúkat kutattak. Az egyenruhások a felvételeket elemezve hamar beazonosították a gyanús gépkocsi tulajdonosát. A 22 éves férfi elmondta, hogy a tolvaj sofőrje volt, és a bűncselekmény segítéséért a zsákmány fele ütötte markát. A duó másik tagját, egy 24 éves helybélit másnap elfogták a rendőrök és őrizetbe vették. A két férfinek lopás bűntette miatt kell felelnie. Az eltulajdonított pénz egy részét lefoglalták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosának.

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jó tanácsait:

Az elkövetőknek néhány pillanat is elég ahhoz, hogy az autóban hagyott táskát, pénztárcát megszerezzék. Mielőtt az autót magára hagyják, győződjenek meg arról, hogy nem hagyták-e látható helyen értékeiket, illetve ellenőrizzék, hogy a gépkocsi ajtajai be vannak-e zárva! Személyes irataikat soha ne hagyják a járműben!

Igaz a mondás, alkalom szüli a tolvajt. Könnyelműségükkel ne segítsék hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz! Egy kis odafigyeléssel elsősorban saját magukat óvhatják meg attól, hogy bűncselekmény áldozatává váljanak.