Kezdőlap Kiemelt Megnyílt a Jókai utcai McDonald’s

Megnyílt a Jókai utcai McDonald’s

A mai napon, január 18-án ünnepélyes keretek között megnyitották Kecskemét harmadik McDonald’s gyorséttermét. Az eseményen két átadás is történt: egyrészt átadták Magyarország 98. Mekijét, másrészt Héjja János, a gyorsétterem üzemeltetője adott át egy hétmillió forintos lélegeztetőgépet a Hírös Koraszülöttekért Alapítványnak.

Gyorsan elkészült Kecskemét harmadik gyorsétterme,amely ma (kedden) nyitotta meg ajtajait és kiszolgálóablakait az éhes nagyközönség előtt. 2021. október 1-jén jártunk a Jókai utca-Budai utca csomópontjában lévő épületben, melynek akkor kezdték bontani a belsejét. A tervek szerint 2022. első negyedéve volt megjelölve a nyitásra, ezt pedig sikerült is tartani. Olyannyira, hogy már az év első hónapjában megnyitott.

Az ünnepélyes megnyitón megjelentek a Progress Étteremhálózat Kft. vezetői, az üzemeltető Peki Restaurant Kft. vezetői és hozzátartozóik, valamint több jelentős kecskeméti cégvezető mellett Kecskemét három alpolgármestere – Gaál József, dr. Szeberényi Gyula Tamás és dr. Homoki Tamás – is, a város képviseletében. Ez pedig nem csak a 3. kecskeméti Mekinek szólt, hanem főképp üzemeltetőjének, Héjja János személyének, aki önzetlenségével, társadalmi szerepvállalásával nagyon sokat tesz a városért. (A megnyitó alkalmából is nemes gesztust tett, de erről majd később!) 

Gájer Bálint, „a swing hercege” fogadta a vendégeket. A kellemes modorú és hangú énekes remekül megalapozta a hangulatot, majd Bombera Krisztina, az esemény házigazdája köszöntötte a vendégeket. A műsorvezető azonnal fel is konferálta a Kecskeméti Kodály Iskola Miraculum – Aurin Leánykarát, akik Durányik László vezetésével megmutatták, egy kórus a gyorsétteremben messze nem olyan, mint a csizma az asztalon. Sőt! A zenekarvezető olyan kis műsort hozott össze, ami a lehető legjobban illeszkedik egy amerikai gyökerű gyorsétterem-hálózathoz. De mielőtt Billy Joel „And so it goes” című dalát és a „Bring me little water Sylvie” című autentikus amerikai dalt előadták volna, egy gyönyörű dallal kedveskedtek Héjja Jánosnak: „Néked zeng ez a dal” énekelték a fiatal hölgyek, sikerült is meghatniuk az ügyvezetőt.

A köszöntők sorát Scheer Sándor, a magyarországi McDonald’s gyorsétterem-hálózat tulajdonosa kezdte. Beszélt a három évvel ezelőtt megkezdődött nagyszabású fejlesztési programról, melynek során a cél több új étterem létesítése. Ennek egyik eleme az új kecskeméti gyorsétterem. A hálózat tulajdonosa elmondta, ezt a helyet, a városnak ezt a csomópontját, ahol ma Kecskemét harmadik McDonald’s gyorsétterme nyílt, már 1998-ban felfedezték a cég ingatlanfejlesztői. Az épület elkészült, de aztán 24 évet kellett arra várni, hogy meg is valósuljon az elképzelés. Ez idő alatt megérett rá a város, és megérett rá a hálózat is, hogy megnyíljon a gyorsétterem.

Gaál József alpolgármester beszédében kiemelte, Kecskeméten nagy múltja van a Mekinek, és ez mind Héjja Jánoshoz köthető. A város számtalan olyan gazdasági és kulturális értékkel rendelkezik, melyeknek köszönhetően egyre többen ismerik a világon. Ilyen a Mercedes, az Univer, illetve a McDonald’s is.

– A város vezetésének mindig is nagyon fontos elve a legjobb minőségre való törekvés. Ebben pedig minden partnerünk beleillik, ezt erősíti a ma megnyíló étterem is. Nem túlzás azt mondani, hogy éttermeinek köszönhetően Kecskemét egy gasztronómiai paradicsom. 292 vendéglátóhelye között nem egy van, ami kis túlzással akár a Michelin-csillag várományosa is lehetne – mondta Gaál József.

Az alpolgármester kiemelte Héjja János erényeit, melyek azt eredményezték, hogy ma már ő az egyik legsikeresebb franchise partnere a hálózatnak. De nem csak üzleti tevékenysége miatt lehet rá büszke a város.

– János nagyon sok energiát fordít a társadalmi felelősségvállalásra, melynek keretében minden évben jótékonykodik, valamint részt vesz a duális szakképzésben, a kereskedelmi és iparkamarában megyei és országos szinten is vezető szerepet tölt be, valamint innovációkkal járul hozzá éttermei üzemeltetéséhez. Tevékenysége minta- és példaértékű – hangsúlyozta az alpolgármester.

Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s-okat üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója, a „Jövő Mekizés Élményéről” beszélt a vendégeknek. Elmondta, az új étterem nem csak a 98. magyar gyorsétterem, de az 56., ami a „Jövő Élménye” koncepció jegyében épült. Ennek az új szemléletnek és technológiának egy része a digitalizáció, másik pedig a személyesség, melyről Vendégélmény Menedzserek gondoskodnak. A McDrive mellett tehát a beülő vendégeket az asztaluknál is kiszolgálják, valamint kávé- és süteménykülönlegességeket is fogyaszthatnak a város első McCafé-jában.

„Hello Kecskemét, újra itt vagyunk!” – kezdte köszöntőjét Héjja János ügyvezető, aki – József Attila után szabadon – elmondta, ő bizony büszke arra, hogy ő maga a hetedik Mekit nyitja az országban, ebből pedig a harmadikat Kecskeméten. Visszaemlékezett a kezdetekre, mesélt a fejlődésről, köszönetet mondott munkatársainak, akik nélkül mindezt nem tudta volna elérni. Kiemelte, a ma megnyílt étteremben 70 munkahelyet teremtenek, ezzel együtt pedig már több mint 400 dolgozót foglalkoztat cége, a Peki Restaurant Kft.

Amikor élete két legfontosabb nőjének (feleségének és kislányának) hatalmas virágcsokrokkal köszönte meg azt, hogy mellette vannak és segítik őt a mindennapokban, mindenki azt hitte, ennél érzékenyebb pillanat már nem következik. De következett!

Kiderült ugyanis, hogy Héjja János kifizeti azt a 7 millió forintot, amiből a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány meg tudja vásárolni azt a lélegeztetőgépet, amivel akár 3-400 grammos koraszülötteket is meg tudnak menteni a jövőben úgy, hogy maradványtünet nélkül tudjanak hazamenni és boldogan élni. Az ügyvezető jelképesen átadta dr. Kelemen Edit, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Korszülött Részleg, PIC, és Újszülött Részleg részlegvezető főorvosának a lélegeztetőgépet, aki elmondta, évente 5-600 koraszülött gyógyul a kezeik alatt Kecskeméten.

– Azt mindannyian tudjuk, hogy remek vállalkozó vagy, kiváló üzletember, de a mi olvasatunkban JÓ EMBER VAGY, csupa nagybetűvel – mondott köszönetet a nagylelkű segítségért, könnyeivel küzdve dr. Kelemen Edit.

A megnyitó végén vidámabb pillanatok következtek. Gaál József, Scheer Sándor, Égi Zsolt és Héjja János átvágta a szalagot, majd felvágták és szétosztották a hatalmas tortát a vendégek között, akik akkorra már igen jóllaktak a gyorsétterem finomságaival.

A szöveg forrása: https://hiros.hu/