Kezdőlap Kiemelt Asztalitenisz Női Extra Liga forduló beszámoló.

Asztalitenisz Női Extra Liga forduló beszámoló.

Sportág: asztalitenisz

Időpont: 2022. 03. 18-20.

Helyszín: Ormai csarnok Budapest

Esemény: női Extra Liga

Eredmények: Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Szekszárdi AC             6:

 HUFBAU-AKKER PVSE – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér     0:7

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Ajkai Asztalitenisz SE        6:4

           Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Női AC Nyíregyháza         7:0   

2022.03.18-20. hétvégén rendezték a női Extra Liga tavaszi 2. összevont fordulóit.

A tavalyi évhez képest jelentősen meggyengült Szekszárd csapata ellen lépett pályára csapatunk pénteken. A páros nagy csatában a döntő szetteben dőlt el a Kecskemétiek javára. Az egyéni mérkőzésekben az ellenfél külföldi versenyzője Halász Ella nyert mérkőzést, Radonjic a veretlenek mérkőzésén döntő szettben győzött ellene és alította be a végeredményt 6/2.

Győztesek Kecskemét: Radonjic-Mojsilov Aleksandra 3/3, Ciurcui Melinda 2/1, Tölgyes Dorottya 1/0, Füle Kata 1/1, Radonjic-Füle 1/1.

Szekszárd: Halász Ella 3/2, Keresztessy Kitti 2/0, Lass Mariann 2/0, Halász- Keresztessy 1/0.

Szombati folytatásban délelőtt a Soltvadkert csapatával mérkőztek a lányok.  Soltvadkertiek nélkülözniük kellet Müller Evelint. Nem okozott gondot a lányoknak a 70 percig tartó mérkőzést megnyerni 7/0 –ra a mérkőzést.

Győztesek Kecskemét: Radonjic-Mojsilov Aleksandra 2/2, Ciurcui Melinda 2/2, Tölgyes Dorottya 1/1, Füle Kata 1/1, Radonjic-Füle 1/1.

HUFBAU-AKKER PVSE: Juhász Mariann 2/0, Ambrus Beáta 2/0, Pál Dorka 2/0, Juhász-Pál 1/0

Délután a táblázat 4. helyén álló Ajkai Asztalitenisz club volt az ellenfél.  Az Ajkaiak bravúros győzelmet könyvelhettek el pénteken Kiskunmajsa ellen így kerültek a 4. helyre. A párosok kiélezett küzdelmet hoztak a döntő szettben legkevesebb különbséggel nyertek az Ajkaiak. 3/2-re. Az egyéniben a Petermann Varga Tímea minden mérkőzését megnyerve tartotta az Ajaki csapatot versenyben megnyert mérkőzéseivel. Tölgyes helyére Füle állt be, aki mindkét hátralévő mérkőzését megnyerte. Radonjic és Ciurcui magabiztosan hozták a 2-2 mérkőzést így sikerült 6:4-re megnyerni a találkozót.

Győztesek Kecskemét: Radonjic-Mojsilov Aleksandra 3/2, Ciurcui Melinda 3/2, Tölgyes Dorottya 1/0, Füle Kata 2/2, Radonjic-Füle 1/0.

Ajkai AC: Petermann Varga Tímea 3/3, Czeglédi Szilvia 3/0, Hepke Johanna 3/0, Petermann Varga Tímea-Hepke 1/1

Vasárnap a Nyíregyházi Asztalitenisz Club volt az ellenfél: 

A Sparis lányok számítottak a mérkőzés esélyeseinek a nyírségi alakulat ellen. A páros mérkőzés a vártnál nehezebbre sikerült, mivel Füle Kata-Radonjic-Mojsilov Aleksandra megszokott pár Füle megbetegedése miatt nem állt rendelkezésre. A Tölgyes-Ciurcui alkalmi pár nehezebben vette fel a fordulatot az elején, de így is sikerült megnyerni a mérkőzést 3:2-re. Az egyéni mérkőzések során érvényesült a papírforma és meccsről meccsre lépett a győzelem felé a hírös városi csapat. A Radonjic-Mojsilov, Tölgyes, Ciurcui felállás minden egyéni mérkőzését hozva meg sem állt a 7:0-s végeredményig. 

Szabó Krisztián edző: A hétvégén a kötelező győzelmek mellett a fontos rangadót is sikerült megnyerni az Ajka ellen így egyre közelebb kerülünk a Final Fourhoz. Folytatás Soltvadkerten április 29-30.