Kezdőlap Kiemelt Már Párizsra készül Kozák Danuta

Már Párizsra készül Kozák Danuta

Nem indul az idei versenyeken minden idők legeredményesebb női olimpikonja, helyette hosszú alapozásba kezd a 2024-es párizsi olimpiára. A hatszoros olimpiai bajnoknőnek a legfontosabb most az, hogy kigyógyuljon a tavaly összeszedett könyöksérüléséből. 

Hüttner Csaba szövetségi kapitánnyal egyeztetve Kozák Danuta és edző-férje, Somogyi Béla pénteken bejelentette, hogy 2022-ben nem indulnak egyetlen hazai és nemzetközi viadalon sem.

Legsikeresebb versenyzőnk az edzésekkel nem áll le, hanem hosszú alapozásba kezd azért, hogy az olimpiai kvalifikáció évében, valamint a párizsi ötkarikás játékokon a lehető legjobb formában szerepelhessen.

„Megbeszéltem Danával és az edzőjével, hogy a legjobb megoldás, ha idén nem versenyeznek, így bőven lesz idő a feltöltődésre és a rehabilitációra. – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány, akit éppen a dél-afrikai edzőtáborban értünk utol. – Ettől függetlenül sportágunk hatszoros olimpiai bajnoka folytatja az edzéseket, hosszú alapozásba kezd, és egyértelmű célja, hogy tagja legyen a 2024-es olimpia csapatnak. Szerintem így képes lehet arra, hogy az eddigi nyolc olimpiai érme mellé újabbat, újabbakat gyűjtsön Párizsban.”