Kezdőlap Adomány Szenvedések ellen, közösen!

Szenvedések ellen, közösen!

Kedves barátaink, támogatóink, olvasóink!

Tisztelettel számolunk be arról, hogy megjelent a Mélymerülés Utcalap idei első lapszáma, amelyben Palesz Alexandra, Szabó T. Anna, Papp Attila, Riegel Zoltán és Zsembery Péter szövegei mellett egy William Shakespeare szonett is olvasható Fazekas Sándor fordításában. Az irodalmi kínálaton kívül az olvasók találkozhatnak a lapban A. Fehér Vera, Husz Ágnes, Kiss Katalin, Petri Ildikó, A. Varga Imre és Verebes György képzőművészeti alkotásaival is. A kiadvány két képével emlékezik meg a közelmúltban elhunyt kecskeméti festőművészről, Bazán Vladimirről, aki mindig örömmel csatlakozott a lap szellemiségében is megjelenő jótékonysági és filantróp akciókhoz.

Bazán Vladimir szülőhazájában most háború van. A háborúkat pedig sosem azok vívják és szenvedik meg leginkább, akik kirobbantják, hanem az ártatlan, hétköznapi emberek. Az idei első lapszámunk eladásából, illetve a 2022. március 5-én, 19.00 órakor a Leskowsky Hangszergyűjteményben tartandó „ZOORD TÁJAKON” című interaktív koncert jegybevételéből az Ukrajnában zajló háború elől menekülni kénytelen embereket kívánjuk segíteni a magunk szerény módján. Az esemény fb-je: https://www.facebook.com/events/479858126923040/?ref=newsfeed .

A Mélymerülés Utcalap idei első száma hétfőtől megvásárolható lesz a Védőháló Karitatív Egyesület Zápolya János utca 8. szám alatti adományboltjában (a Rendőrkapitányság mögött, a Vén Diófa vendéglő mellett), hétfőtől péntekig 9.00 és 17.00 óra, szombaton pedig 9.00 és 12.00 óra között.

Azok, akik további támogatással kívánják segíteni a családot, az összeget átutalhatják a Védőháló Karitatív Adománybolt Kft. OTP Banknál vezetett számlaszámára: 11732002-23536827. A közleménybe a következőket szíveskedjenek írni: Mélymerülés 2022/1. Ukrajna.

Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a Mélymerülés Utcalap 2022. évi I. száma (miként az előzőek szintén) online is megvásárolható lesz ezen a felületen: https://vedohalokecskemet.hu/

Köszönjük, ha rajtunk keresztül is segítenek a háborút elszenvedőkön!

Végezetül és nem utolsó sorban: az elmúlt évet számos jótevő révén olyan eredményesen tudtuk zárni, hogy abból támogatni tudjuk a már korábban látókörünkbe került újabb sérült gyermeket: a 14 éves Csikós HannátCsatlakozva az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány kezdeményezéséhez, a látását (egy ritka szemizom bénulás miatt már) csaknem teljesen elveszített, de műtét -sorozat révén még gyógyulásra esélyes kislány és róla gondoskodó édesanyja megsegítését 300.000 forinttal tudjuk támogatni, amit a közeli napokban utalunk/nyújtunk át.  Az eseményről időben tájékoztatással leszünk.