Kezdőlap Kiemelt Asztalitenisz U17-19 Országos Bajnokság.

Asztalitenisz U17-19 Országos Bajnokság.

Magyar Bajnoki cím és OB érmek Polónyi menetelésének eredménye

Hétvégén az U17 és U19 korosztályú asztaliteniszezők OB lázban égtek. Az év legfontosabb versenyét rendezték Budapesten és Gödöllőn, együttesen a fiúk és lányok számára. A lányoknak az egyéni és páros számok Budapesten az Ormai László asztalitenisz csarnokban, a fiúknak Gödöllői asztalitenisz csarnokban, míg a vegyes párosokat ugyancsak Gödöllőn tartották. A különböző helyszínek miatt a Kspari-Kesi versenyzőjének, Polónyi Nórának nem volt egyszerű, de jól alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez. A lányok mezőnyében Polónyi Nóra, a fiúknál Gyetvai Ákos, Mayer László, Pap Marcell, Li Xiang, Tóth Álmos, Balogh Martin indult a Kspari-Kesi részéről. A három napig tartó Országos Bajnokság teljesen embert próbáló feladatok elé állította a Polónyi Nórát, aki mind három napon asztalhoz állt. Neki, aki 14 éves kora ellenére a nagyobbak között is esélyesnek számit. Fontos versenynek számit, amelyre egész évben készül.  

A 14 éves Polónyi Nóra az idősebb korosztályban is vérmes reményekkel vágott neki a megmérettetésnek és próbálta a nagyobbakat nehéz helyzet elé állítani. Ezt nyomatékosítva U17 párosban Molnár Kendrával (Statisztika) az oldalán, hogy egészen a döntőig, azon belül is az arany éremig meg sem álltak. A dobogó legfelső foka egyben Magyar Bajnoki címet jelentett a fiatal Kspari-Kesi-s tehetségnek. U17 vegyes párosban a szekszárdi Kizakisz Nikosz oldalán szintén nagy meneteléssel újfent a döntőig masírozott Nóri, de ott sajnos a végletekig kiélezett meccsen a legkisebb különbséggel maradtak alul a Szabó (Budaörs)-Hudák (Statisztika) duó ellen, így az ezüstérem kerülhetett Polónyiék nyakába. U19 páros számban is magabiztosan gyűjtögették a győzelmeket Molnár Kendrával. A sikeresen megvívott csatáknak ebben a számban is meglett az eredménye, a döntőbe jutással. Itt a Balogh (Békés)-Adamik (Tata) páros örülhetett egy látványos mérkőzés végén a mi kárunkra, de az újabb ezüstérem vigaszt nyújtott Polónyiéknak. Az egyéni számok közül az U19-ben sikerült nagyszerűt alkotni azzal a tettel, hogy a selejtezőből indulva, majd a főtáblán is három nagyszerű mérkőzést nyerve, egészen az elődöntőig verekedte magát a nehéz mezőnyben. Ezzel a harmadik hellyel pedig a negyedik OB érmét gyűjtötte a hétvége folyamán, ami igazán megsüvegelendő teljesítmény egy 14 évestől az idősebbek között. 

A fiúknál Gyetvai Ákos a selejtező csoportját megnyerve került a főtáblára. Kiemelendő hogy Fehér Hugó legyőzése a csoportban nagy fegyvertény. A folytatásban 16 közé jutásért nagy csatában maradt alul Klampár Tibor 24. az U19 ranglistán (KSI) ellen.  A fiataljaink a csoportban küzdöttek a nagyok ellen és reméljük, hogy a jövő héten, Mohácson megrendezésre kerülő U11-13-15 korosztály számára rendezett Országos Bajnokságon kamatoztatják a versenyen szerzett tapasztalatokat.

Fodor Miklós edző: mostani u17-19 -s OB Polónyi Nórának jó felkészülésnek számit a Mohácson következő U-15 Országos Bajnokságra. Gratulálok a megszerzett érmekhez Nórinak és a fiúknak, hogy küzdésből jól vizsgáztak a nagyok között. Folytatás Mohácson 2022.04.14-16.