Kezdőlap Hírek Lezárják a kerékpárutat a 441. sz. főút egy szakaszán

Lezárják a kerékpárutat a 441. sz. főút egy szakaszán

Tájékoztatjuk a Nagykőrös és Kecskemét között kerékpárral közlekedőket, hogy a 441 sz. főút felújítási munkálatai miatt az út melletti kerékpárút (Nagykőrös Téglagyári utca-Kecskemét Katona Zsigmond utcák közötti szakaszon) lezárásra kerül 2022. április 11-től várhatóan 2023. október 31-ig.

A teljes szakaszon nem lesz mindenhol egyidejűleg munkavégzés, viszont a helyi beavatkozások miatt a kerékpáros közlekedés balesetveszélyes, így kérjük használják a tömegközlekedési eszközöket.

A NIF Zrt. beruházásában a mintegy 10 kilométert érintő projektben a 441. sz. főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 km-en a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik.

Az út szélesítése miatt a jelenlegi kerékpárút újjáépítése szükséges. Az új kerékpárút a Téglagyár utcai csomóponttól indul, Katonatelep Gyökér utcáig a nyugati oldalon halad a továbbiakban is, azonban a Gyökér utcánál áthelyezésre kerül az út keleti oldalára.

Köszönjük a türelmüket!

A projekt a Térségi közúti beruházások (TKB) program keretében, hazai forrásból valósul meg.