Kezdőlap Zenei élet Eros Ramazzotti Budapestre is ellátogat legújabb albumával

Eros Ramazzotti Budapestre is ellátogat legújabb albumával

A szeptembertől májusig tartó Battito Infinito World Tour során az énekes Budapestet is útba ejti: 2023. április 19-én a Budapest Arénában lép majd fel. Ramazzotti elmondása szerint azért is időzítette a turné start dátumát ennyire közel a lemezmegjelenéshez, mert szerette volna, hogy rajongói minél hamarabb hallhassák élőben a vadonatúj dalokat.

„Szerintem csodálatos élmény lesz együtt ünnepelni a Battito Infinito megjelenését. Nagyon komolyan vettem az album és a turné előkészítésének munkálatait, jelen voltam minden részlet kidolgozásánál. Minden koncertben ott lesz egy pici rész belőlem és a személyes történetemből. Alig várom, hogy ismét ellátogassak a világ minden tájára, hogy találkozhassak a rajongóimmal és magamhoz ölelhessem őket – úgy érzem, erre a mostani furcsa időkben különösen nagy szükségünk van” – mondja.

Ez a felszabadultság-érzés és pozitív szemlélet, amely az olasz énekes tervei szerint közelgő turnéját is áthatja majd, érezhető az albumról előfutárként megjelent dalokban is.

Az AMA a szeretet és a szabadság himnusza, amely arra ösztönöz, hogy azt és úgy szeressük, akit és ahogyan csak szeretnénk, anélkül, hogy bárki is befolyásolna minket. Az Alejandro Sanz-zal közös Sono pedig arról szól, hogy soha ne adjuk fel az álmainkat, akkor sem, ha úgy érezzük, minden ellenünk dolgozik – és ha már elértük, amit szerettünk volna, ne feledjük, honnan jöttünk.

A Battito Infinito a mai naptól elérhető fizikai formátumban a boltokban, valamint minden digitális platformon.

Eros Ramazzotti eddigi karrierje során tizennégy stúdióalbumot adott ki. Lemezeiből 70 milliónál is több fogyott, dalait több, mint kétmilliárdan streamelték már világszerte, és videóit is csaknem ugyanennyien nézték meg. Ramazzotti legutóbbi albuma 2018-ban jelent meg, Vita ce n’é címmel: az ehhez kapcsolódó világkörüli turné során több mint 90 koncertet adott 32 országban. Ugyanebben az évben kezdődtek meg az énekes korábbi kiadványait érintő munkálatok: a Dove C’é Musica, a Nuovi Eroi, a Tutte Storie, az ER9S, a Stilelibero, az In Ogni Senso, valamint az In Certi Momenti újrakeverése és vinyles újrakiadása.

Foto: Mario Botta