Kezdőlap Kiemelt NÉMETORSZÁGBÓL HOZTÁK HAZA A RABLÓT

NÉMETORSZÁGBÓL HOZTÁK HAZA A RABLÓT

Egy kecskeméti dohányboltot rabolt ki a 23 éves férfi, aki egészen Németországig menekült, de nem tudott elrejtőzni a rendőrök elől.

Fegyveres rablásról érkezett bejelentés 2022. március 16-án a rendőrségre. Egy arcát eltakaró férfi lépett be az egyik kecskeméti dohányboltba, és feltehetően fegyverrel megfenyegette az alkalmazottat, hogy adja át a bevételt. Ennek eleget tett a sértett és a napi bevételt adta át neki. Távozáskor a rabló még a sértett telefonját, a dohánybolt berendezéséhez tartozó távirányítót és kulcscsomót is magával vitte.

A megyei nyomozók az adatgyűjtések során beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 23 éves férfit, aki ellen 2022. április 11-én elfogatóparancsot adtak ki, majd nem sokkal később felmerült, hogy a keresett személy külföldre menekült, így európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A körözésnek köszönhetően a KR NNI Célkörözési Osztályának közreműködésével Németországban fogták el a férfit, akit 2022. november 9-én a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vettek át az INTERPOL munkatársaitól a Bács-Kiskun megyei nyomozók.

A 23 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.