Kezdőlap Kiemelt KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI ÖSSZEFOGLALÓ BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI ÖSSZEFOGLALÓ BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt hét eseményei röviden.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenöt anyagi kárral járó, tizenhat személyi sérülést eredményező, valamint két halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

Az egyenruhások hat olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akiket korábban a járművezetéstől jogerősen eltiltottak. További huszonnégy autóvezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Velük szemben – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve büntetőeljárást kezdeményeztek.

Múlt héten a rendőrök összesen 967 gyorshajtót regisztráltak. Egy sofőr a Kiskőrös és Kalocsa közötti útszakaszon 153 km/h-val hajtott a maximálisan megengedett 90 km/h helyett. A szabályszegőt 60.000 forint pénzbírsággal sújtották.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, hanem mások testi épségét is veszélyezteti.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedés résztvevőit, hogy vezessenek óvatosan és körültekintően. Jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek.

… hogy mindenki hazaérjen!