Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK: EGY DÉLUTÁN, HÁROM LOPÁS

LEZÁRTÁK: EGY DÉLUTÁN, HÁROM LOPÁS

A kiskunmajsai rendőrök pillanatok alatt megtalálták a szomszéd városból érkezett tolvajt. Ügyében vádemelést javasolnak.

Egymás után három bejelentés érkezett hirtelen 2022. augusztus 5-én este a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. Mindegyik sértett kiskunmajsai illetőségű volt, és arról számoltak be, hogy meglopták őket. Ennek a fele sem tréfa, gondolták az egyenruhások, és a szolgálatban lévő járőr, azonnal a fürdővárosba sietett.

Az egyik feljelentő elmondta, hogy valamikor a nap folyamán az általános iskola elől eltulajdonították a lezárt, bordó-szürke színű kerékpárját. Egy 54 éves nő arról tett vallomást, hogy amikor kora este hazaért, egy férfi sétált ki az udvarából. Az idegen egy bordós színű kerékpárral volt, amit a kerítés előtt hagyott addig, amíg az udvaron bóklászott. Később kiderült, hogy az teraszon lévő asztalról kulcsok tűntek el. 

A harmadik bejelentés néhány utcával távolabbról érkezett: egy lezáratlan autóból gázpalackot tulajdonítottak el kora délután.

Miután a Kiskunmajsai Rendőrőrs járőre meghallgatta a lopások áldozatait és megkapta a feltételezett elkövető személyleírását, ellenőrizte a település utcáit, hátha a tolvaj nyomára akad. Szerencséje volt, mert rövid idő múlva megpillantott egy kerékpárját toló, a személyleírásnak megfelelő férfit, akit igazoltatás alá vont.

A 28 éves kiskunfélegyházi lakos ruházatából az eltulajdonított kulcsok előkerültek, ahhoz pedig kétség sem férhetett, hogy a nála lévő kerékpár lopott, így ezeket a dolgokat lefoglalták tőle. A gázpalacknak azonban nyoma veszett, vélhetően a férfi valahol a városban értékesítette.

A kiskunmajsai bűnügyi alosztály munkatársai az elkövetőt három rendbeli lopás miatt kihallgatták. A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a nyomozás befejeződött, a keletkezett iratokat vádemeléssel adták át az ügyészségnek.