Kezdőlap Kiemelt LOPOTT BICIKLIT HASZNÁLT A KIFOSZTÁSHOZ – ELFOGTÁK 

LOPOTT BICIKLIT HASZNÁLT A KIFOSZTÁSHOZ – ELFOGTÁK 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának a munkatársai őrizetbe vettek egy 23 éves fiatalt, aki néhány percen belül két bűncselekményt követett el.

Egy 78 éves asszony kerékpározott gyanútlanul 2022. november 21-én reggel a megyeszékhely egyik forgalmas főútja melletti kerékpárúton. Hátizsákját indulás előtt a bicikli elejére felszerelt kosárba helyezte; elővigyázatos volt, és a táska vállpántját rácsavarta a kosárra, de a bajt így sem tudta elkerülni.

Biciklizés közben egy ismeretlen hirtelen mellé tekert, és kirántotta a táskáját a tartóból. Az asszony ekkor kerékpárostul elesett, az idegen pedig továbbhajtott a zsákmányolt értékekkel. Áldozata megpróbálta követni utcáról utcára, de rövid idő múlva szem elől tévesztette a bűnelkövetőt.

A sértett a kihallgatása során aprólékosan elmondta a történteket, így a rendőrök az általa megjelölt útvonalat követték annak érdekében, hogy felkutassák a kifosztót. A sziszifuszi munka meglepő eredménnyel zárult: kiderült, hogy az elkövető által használt kerékpárt a közeli bevásárlóközpont elől lopták el néhány perccel az idős asszony kifosztása előtt.

A nyomozók immár az újabb adatok alapján elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit és gyűjtötték be az újabb és újabb információkat, amelyek alapján három nap alatt beazonosították a kifosztással gyanúsítható 23 éves férfit. A lakásán tartott kutatás alkalmával megtalálták az eltulajdonított kerékpárt. A bűnelkövető azonban szökésben volt, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki a kecskeméti rendőrök.

A férfit a Kecskeméti Rendőrkapitányság Járőrszolgálati Alosztályának a munkatársai 2022. december 12-én éjjel elfogták és előállították. A fiatalt a nyomozók őrizetbe vették, és vizsgálják, hogy más bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható-e.