Kezdőlap Kiemelt DRÓNNAL ÉS SZIMULÁTORRAL AZ AKCIÓBAN

DRÓNNAL ÉS SZIMULÁTORRAL AZ AKCIÓBAN

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak Kecskeméten a légtérből, valamint a szárazföldön. A szabálytalankodóknak szimulátorral mutatták be a biztonsági öv elmulasztott használatának következményeit. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a passzív biztonsági eszközöket és a vezetés közbeni mobiltelefon használatot ellenőrizték Kecskeméten, az Auchan Áruháznál 2023. január 25-én. Az egyenruhások az ittas vezetők kiszűrésére alkoholszondát is alkalmaztak. A három órás akcióhoz a Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik baleset-megelőzési tanácsokkal látták el a közlekedésben résztvevőket. A szabálytalankodók saját bőrükön is megtapasztalhatták a passzív biztonsági eszközök fontosságát, ugyanis lehetőségük adódott kipróbálni egy biztonsági öv szimulátort.

A szerkezet lényegében egy csúszkára szerelt és biztonsági övvel ellátott autóülés, mely 20-25 km/h-ra gyorsul, a végén pedig hirtelen „becsapódik”. A résztvevő személy megtapasztalhatja, hogy már egy alacsony tempójú ütközésnél sem lehet esélye kitámasztani magát. 

Az ellenőrzés során 37 olyan szabálytalankodóval szemben intézkedtek az egyenruhások, akik nem használták a biztonsági övet. Öt sofőrt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt szankcionáltak. Egy személyt pedig előállítottak, mivel engedély nélkül közlekedett.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a biztonsági övet azért a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, mert a jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet, mivel mindenkit hazavárnak!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!