Kezdőlap Kiemelt BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBEN TÖRTÉNT 

BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBEN TÖRTÉNT 

A vármegyei rendőrök a tegnapi napon találtak egy hamis útlevelet a határon, elfogtak egy nemzetközi körözés alatt álló férfit, valamint őrizetbe vettek egy tetten ért tolvajt is.

A tompai határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy szerb nő tegnap hajnalban. Személyazonosságát útlevelével igazolta, azonban az útlevélkezelő gyorsan felfedezte, hogy az okmányban az egyik bélyegző hamis, az eredeti utánzata. A külföldivel szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a megyei Idegenrendészeti Osztály kezdeményezett büntetőeljárást.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt őrizetbe vettek egy 21 éves szabadszállási nőt. A gyanú szerint a fiatal lány még szerdán a lakásukban egy késsel megsebezte az élettársát, akit a mentők kórházba szállítottak. A nyomozók kezdeményezik a gyanúsított letartóztatását.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán egy tolvajt vettek őrizetbe. A 42 éves megyeszékhelyi férfi az egyik bevásárlóközpont drogériájából közel 100.000 forint értékben parfümöket emelt el, ám a szemfüles eladók ezt észrevették, és értesítették a járőröket. A rendőrök tetten érték és helyszínen elfogták a bűnelkövetőt. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

Baján az egyenruhások éjszaka elfogtak egy 29 éves szekszárdi lakost, aki ellen a német hatóságok elfogatóparancsot bocsátottak ki. A férfit kiadatási őrizetbe vették.

Egy ittas vezető sem úszta meg a rendőri intézkedést. A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai 20 óra 15 perckor igazoltattak egy géderlaki lakost, aki úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja büntetőeljárás indult.

A kiskunfélegyházi és a kiskunhalasi egyenruhások egy-egy körözött férfit fogtak el. Egyiküket a Budakörnyéki Járásbíróság, a másik személyt pedig a Bajai Járásbíróság kereste szabálysértési elzárás végrehajtása érdekében.