Kezdőlap Kiemelt EREDMÉNYESNEK BIZONYULT AZ AKCIÓ

EREDMÉNYESNEK BIZONYULT AZ AKCIÓ

Főként az elsőbbség és az előzés szabályainak betartását ellenőrizték Bács-Kiskun vármegyében az egyenruhások, aminek eredményeként közel száz szabálytalankodót szűrtek ki a forgalomból.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai közlekedésrendészeti akciót tartottak vármegyeszerte 2023. február 8-án. A közlekedésbiztonság javítására irányuló ellenőrzés fókuszában az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése állt. Ennek eredményeként 101 szabálytalankodóval szemben intézkedtek. Őket  összesen 985 ezer forintnyi helyszíni bírsággal sújtották a rendőrök.

Mindemellett általános közlekedésrendészeti ellenőrzést is végeztek a szabálysértések, bűncselekmények felderítése, megszakítása érdekében. Az akció alatt 28 olyan közlekedővel szemben intézkedtek az egyenruhások, akik nem használták a biztonsági övet. Egy autóvezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. Három sofőrt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt szankcionáltak. Egy embert előállítottak, mivel élő körözés volt ellene érvényben, és elfogtak három olyan személyt, akiknél kábítószergyanús anyagot találtak. Hat sofőr túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és a fényjelző készülék tilos jelzését is figyelmen kívül hagyták hárman.

Bács-Kiskun vármegyében a jövőben is folytatódnak a hasonló jellegű, főleg a közlekedésbiztonság javítását célzó akciók. Arra kérjük a közlekedőket, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és odafigyeléssel a balesetek megelőzhetőek!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!