Kezdőlap Kiemelt BŰNMEGELŐZÉS AZ ALZHEIMER CAFÉ PROGRAMNAPON

BŰNMEGELŐZÉS AZ ALZHEIMER CAFÉ PROGRAMNAPON

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi és vagyonvédelmi szakelőadója hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a jelenlévőket.

A Kecskeméti Járás Egészségfejlesztő Iroda 2023. március 28-án programot szervezett a kecskeméti irodájukba Alzheimer Café néven, melyre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadóit is meghívták.

Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy, a vármegye áldozatvédelmi referense prevenciós előadást tartott a résztvevőknek, mely során az áldozattá válás elkerülésének lehetőségéről mondott hasznos tanácsokat, valamint ismertette a jogsértés esetén igénybe vehető szervezetek elérhetőségét. Emellett a 112-es általános segélyhívó jogszerű használatáról is tájékoztatást kapott a hallgatóság.

Tanács László c. r. őrnagy „Miben segíthetek?” címmel tartott tájékoztatót a jelenlévők vagyonvédelmi ismereteinek bővítésére, és bemutatta az időskorúak számára azokat a veszélyforrásokat, amelyek a mindennapjaik során, valamint az internet világában leselkedhetnek rájuk.

A hallgatók tanácsokat kaptak az online csalások megelőzésére és az internet használókat fenyegető veszélyforrások kiküszöbölésére.

Előadásaikat képekkel, kisfilmekkel tették szemléletesebbé. Az online visszaélések megelőzésével kapcsolatos ajánlások a Nemzeti Kibervédelmi Intézet honlapján, valamint a https://kiberpajzs.hu/ weboldalakon is elérhetőek.