Kezdőlap Kiemelt FÓKUSZBAN A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

FÓKUSZBAN A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

Tegnap ismét fokozott ellenőrzést hajtottak végre a vármegye útjain az egyenruhások.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság elkötelezett abban, hogy az úton közlekedők biztonságban érezhessék magukat. Ezért hétről-hétre különböző témákban tartanak akciókat, amellyel fel szeretnék hívni a sofőrök és utasok, esetleg a gyalogosok és kerékpárosok figyelmét arra, hogy a közlekedés veszélyes üzem, ezért a szabályok betartása mindannyiunk érdeke.

A tegnapi napon a rendőrök vármegyeszerte azt ellenőrizték, hogy a sofőrök megfelelően alkalmazzák-e az elsőbbségi joggal, az irányváltoztatással, irányjelzéssel és bekanyarodással kapcsolatos előírásokat. Természetesen az ittasság ellenőrzés sem maradt el, hiszen eltökélt szándéka a közlekedési munkatársaknak, hogy visszaszorítsák az ittas vezetések számát. Tegnap a 111 esetben alkalmazott alkoholszonda minden esetben negatív értéket mutatott.

A reggel 9 órától délután 16 óráig tartó fokozott ellenőrzés alatt 11 személyt részesítettek figyelmeztetésben enyhébb szabályszegés miatt. További 86 fő követett el olyan szabályszegést, amely miatt bírságot szabtak ki részükre. Közülük 68-an az elsőbbség és előzés szabályait szegték meg.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy mindenkor tartsák be a hatályos KRESZ szabályait!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!