Kezdőlap Zenei élet Impulzív, szeretni való, és kusza – itt az új slowthai-album

Impulzív, szeretni való, és kusza – itt az új slowthai-album

Az UGLY még a northamptoni rapper előző nagylemezénél is őszintébb lett. A TYRON egyszerre mutatja be a botrányhős slowthai perszónát és Tyron Frampton valódi énjét és problémáit (önértékelés, ADHD, túlzott szerhasználat), az új album pedig ennél is tovább megy. Úgy tűnik, hogy a karantén, az apaság, a terápia, és a józan napok eredményeképp Frampton készen áll arra, hogy személyisége minden részletére éretten reflektáljon; hogy megmutassa, több van benne, mint a legtöbben gondolnák.

„Az első albumomon elmeséltem, honnan jöttem, és hogy mit tudok a világról. A második arról szólt, ami éppen az adott pillanatban fontos volt számomra és foglalkoztatott engem. Ez a lemez pedig teljes mértékben én vagyok – ahogyan most érzem magam, és aki még lenni szeretnék… Azt hiszem, az elmúlt években ezért dolgoztam. Nem számít, mások mit gondolnak rólad, mindig hűnek kell maradnod saját magadhoz és tisztelni magadat. Ezért tetováltattam én is az arcomra az album címét: hogy ne felejtsem el szeretni saját magam ahelyett, hogy azon izgulnék, hogyan tudok majd megfelelni mások elvárásainak” – mondja slowthai. (A lemezcím egy szójáték: az UGLY a „U Gotta Love Yourself”, azaz a „Szeretned kell magad” rövidítése.)

Az új anyag zenei szempontból is a korábbiaknál nagyobb betekintést ad Frampton világába: a hiphoppal keverednek a punk-, rock-, és elektronikus zenei elemek, az eredmény pedig tizenkét, borzasztóan izgalmas dal lett. A közreműködők listája szintén nagyon sokszínű: feltűnik egy-egy dalban Shygirl, Taylor Skye (Jockstrap), Jacob Budgen (Beabadoobee), Liam Toon, és Tyron régi barátai, a Fontaines D.C. is. slowthai producertársa Dan Karey (Kae Tempest, Fontaines D.C., Black Midi) és Kwes Darko (Sampa The Great, Blue Daisy) volt.

Az UGLY a mai naptól elérhető a streaming platformokon és fizikai formátumban a boltokban.