Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK: 50-SZER CSALT A NŐ, AKI A MAMÁJA PÉNZÉT ELSIKKASZTOTTA

LEZÁRTÁK: 50-SZER CSALT A NŐ, AKI A MAMÁJA PÉNZÉT ELSIKKASZTOTTA

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai aprólékos munkával kutatták fel a sértetteket. Most vádemelést javasolnak a több tucatnyi bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 éves nő ellen.

Egy kalocsai lakos még 2021 nyarán tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az egyik internetes oldalon egy ezüst nyakláncot hirdetett eladásra. A jóhiszemű vásárló a vételárat elutalta, azonban az áhított ékszer soha nem került a birtokába, mert az eladó szőrén-szálán eltűnt, elérhetetlenné vált. Tetézte a bajt, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra.

A rendőrök az általános tapasztalatok alapján gyanították, hogy a szélhámos nem érte be egy áldozattal, így alapos kutatásba, elemzésbe kezdtek az eset teljes körű felderítése érdekében.

Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt összesen ötven férfit és nőt vert át. Egy álprofilt létrehozva jellemzően nem létező ékszereket árult a reménybeli vevőknek, ám amint a vételárat átutalták az általa megadott számlaszámra, köddé vált, és a károsultak hiába próbálták vele felvenni a kapcsolatot.

A nyomozók 50 sértettet kutattak fel és hallgattak ki a csalással összefüggésben, majd a bizonyítékok birtokában gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt is, egy 30 éves vecsési nőt, aki nem tagadta, hogy átverte az embereket.

Az asszony a saját nagymamáját is megkárosította, ugyanis a nagyszülő bankszámlájára küldték neki a kicsalt összegeket. Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a mamájának azt hazudta, hogy a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani. Így néhány hónapig nem csupán az ebül szerzett pénzt, hanem a nagymama nyugdíját is felvette és elköltötte. A fiatalasszony ezért az 50 rendbeli csalás mellett egy sikkasztást is elkövetett.

A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték a vizsgálódást, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.