Kezdőlap Kiemelt BŰNMEGELŐZÖTT A BALESET-MEGELŐZŐ

BŰNMEGELŐZÖTT A BALESET-MEGELŐZŐ

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának baleset-helyszínelő és -vizsgálója az internet veszélyeiről beszélgetett a szalkszentmártoni kisdiákokkal.

Az „Iskolarendőr” program” kitűnő eszköze annak, hogy a fiatalok az egyenruhásoktól első kézből tájékozódjanak az őket foglalkoztató témákról. A szalkszentmártoni Petőfi Sándor Általános Iskola iskolarendőre Barczel Tibor c. r. főtörzszászlós, aki főként balesetek helyszínelésével és vizsgálatával foglalkozik, de nem áll távol tőle a bűnmegelőzés sem.

Kollégánk a múlt héten egy mindenkit érintő témáról beszélgetett az iskola diákjaival: a biztonságos internethasználatról és a közösségi háló veszélyeiről volt szó, sőt, szóba került az is, hogy az emberi szervezetre milyen káros hatással van az információs szupersztráda eltúlzott használata.

Az internet nagyszerű  eszköz, de veszélyeket is rejt. Ezért egyre fontosabb kérdés a gyermekek védelme a világháló káros tartalmaival  szemben.  A  tisztességes weboldalak mellett találkozhatunk olyan felületekkel, amelyek megtévesztő, hamis információkat tartalmaznak, esetleg az egészséges erkölcsi és szellemi fejlődésre károsak. A gyermekek folyamatos felvilágosítása azért fontos, mert ők még képtelenek  helyesen szűrni és értékelni a kapott információt, megkülönböztetni az értékeset az értéktelentől. E tudás átadása a felnőttek fontos, felelősségteljes feladata.