Kezdőlap Kiemelt RENDHAGYÓ RENDŐRNAPI ÜNNEPSÉG BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBEN

RENDHAGYÓ RENDŐRNAPI ÜNNEPSÉG BÁCS-KISKUN VÁRMEGYÉBEN

A főkapitányság munkatársai Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban tartották meg ünnepi állománygyűlésüket, melyhez – az Érsekkertben – nagyszabású rendőr-tűzoltó nyílt nap társult.

A 2023. április 25-i ünnepségen – Szent György napja alkalmából – a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelkedő munkát végző dolgozói részesültek elismerésben.

A Rendőrség Napja alkalmából Magyarország Belügyminisztere, dr. Pintér Sándor Szent György Érdemjelet adományozott Mecséry István r. alezredesnek, a Bűnügyi Igazgatóság megbízott osztályvezető-helyettesének.

Horváth László r. főtörzszászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság helyszínelő- és baleset-vizsgálója Az Év Rendőre miniszteri címet vette át közlekedésrendészeti kategóriában, míg Kovácsné Fazekas Ildikó    rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályának ügykezelője miniszteri emléktárgy elismerésben részesült.

Dr. Balogh János r. altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője négy főt jutalomban részesített, további négy rendőrt soron kívül előléptetett.

Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője díszoklevél és emlékplakett elismerésben részesítette Ladislav Baláži-t és Vladimír Hanko-t, a vármegyei határrendészeti tevékenység megerősítésében részt vevő szlovák kontingens parancsnokát és helyettesét.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése a szakmailag legkiemelkedőbb munkát végző munkatársakat évente cím elismerésben részesíti 2023-tól hat különböző kategóriában. A díjazottak díszoklevél és pénzjutalom elismerésben részesültek:

  • az év bűnügyi szakembere: Óber József r. százados, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának csoportvezetője,
  • az év rendészeti szakembere: Farkasné Benke Aranka Ilona r. alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának vezetője,
  • az év határrendésze: Gólity József c. r. törzszászlós, a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség Határrendészeti Osztály Határrendészeti Alosztályának kiemelt főhatárrendésze,
  • az év junior rendőre címet: Szabó Tamás r. őrmester, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztály Szabadszállási Rendőrőrsének járőre,
  • az év háttértámogatója: Nagy Tibor r. alezredes, a Gazdasági Igazgatóság Informatikai Osztály Informatikai és Üzemeltetési Csoportjának kiemelt főelőadója,
  • az év munkatársa: Bányainé Tinnyei Edit rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Kalocsai Rendőrkapitányság Hivatalának részlegvezetője.

További hatvannégy munkatársunk – szakterületén nyújtott kiemelkedő tevékenységéért – főkapitányi elismerésben és jutalomban részesült.

Az ünnepi állománygyűlést az Astriceum nagytermében rendezték meg, ahol a jutalmazott állomány és a meghívott vendégek a Készenléti Rendőrség Zenekarának színvonalas előadását is meghallgathatták. A zenekar délután a főtéren a nagyszámú közönséget szórakoztatta, néha játékos formában: egy-egy kisgyerek olyan szerencsében részesült, hogy átvehette rövid időre a karmester pálcáját és szerepét.

Az ünnepség részeként dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és metropolita szentmisét tartott a Nagyboldogasszony Főszékesegyházban.

A Szentháromság tér 13 órára benépesült: a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztófavédelmi Igazgatóság, a Hagyományőrző Rendőrszázad, a Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság járműbemutatót tartott. A bűn- és baleset-megelőzési standoknál a kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt találtak az érdeklődési körüknek megfelelő témákat, feladatokat: fegyverbemutató és ujjlenyomatvétel, kifestő és részeg szemüveg, memóriakártya-játék, természet- és környezetvédelmi kvíz várta az óvodásokat, iskolásokat. A bátrabbak kipróbálhatták az elektromos quadokat és a biztonságiöv-szimulátort.

A különleges helyszínen és körülmények között megrendezett ünnepi állománygyűlés maradandó élmény a jutalmazottaknak, a megjelent vendégeknek, a nyílt nap látogatóinak és közreműködőinek egyaránt.