Kezdőlap Kiemelt LEZÁRTÁK A KOCSMÁROST KIRABLÓ FÉRFI ÜGYÉT

LEZÁRTÁK A KOCSMÁROST KIRABLÓ FÉRFI ÜGYÉT

A kiskunfélegyházi nyomozók vádemelést javasolnak a 46 éves helybélivel szemben, aki többször megütötte majd kirabolta annak a kocsmának a tulajdonosát, akihez rendszeresen járt italozni.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy 46 éves férfit vettek őrizetbe a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói 2023. január 15-én. Az egyenruhások gyanúsítottként hallgatták ki, mivel úgy sejtették, hogy a férfi a felelős egy pár órával korábbi rablásért.

Az eset egy helyi kocsmánál történt. A tulajdonos épphogy bezárta a presszóját, amikor valaki mögé lopakodott és többször megütötte. A bántalmazás hatására az eszméletét is elvesztette az egyébként 61 éves sértett, ezért nem látta támadóját. Ez idő alatt a bántalmazó elvitte a kocsmáros zsebéből a pénztárcáját és a kasszát is kirámolta. A rendőröknek az a megérzése támadt, hogy egy vendég követhette el a bűncselekményt, aki kivárta, hogy bezárjon a kocsma, majd lecsapott. A nyomozati munka eredményei egyre inkább a gyanújukat igazolta, míg végül eljutottak a feltételezett elkövetőhöz, akiről kiderült, hogy valóban az egyik törzsvendég. A bűncselekmény elkövetésének napján is a kocsmában mulatozott, ám napközben távozott, majd este visszament rabolni. A férfi azért követhette el a bűncselekményt, mivel pénzre volt szüksége, ám hiába kért kölcsön ismerőseitől, nem adtak neki.

A helybéli jelenleg is letartóztatásban van. Ügyében a nyomozást a napokban befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.