Kezdőlap Kecskemét AZ ELTILTÁS HATÁLYA ALATT VEZETTEK 

AZ ELTILTÁS HATÁLYA ALATT VEZETTEK 

A kiskőrösi rendőrök tegnap két olyan sofőrrel szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, akik fittyet hánytak a velük szemben hozott jogerős bírói ítéletre.

Egy 31 éves izsáki lakost 2023. június 1-én 10 órakor igazoltattak a járőrök. Kiderült, hogy a sofőrt a járásbíróság a járművezetéstől még 2022-ben eltiltotta, így őt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet.

Őrizetbe vették azonban azt a 23 éves dunatetétleni lakost, aki jól tudta, hogy vaj van a füle mögött, ezért próbált elmenekülni a rendőrök elől. A férfi egy Citroennel közlekedett Bócsa tanyás területén, amikor a körzeti megbízott igazoltatni akarta – a rendőr gyanította ugyanis, hogy a sofőrnek nincs érvényes jogosítványa. Az autó vezetője nem állt meg, hanem kivonta magát az intézkedés alól. Azt nem lehet tudni, hogy mire gondolhatott, amikor elhajtott, hiszen a helybéli egyenruhás jól ismerte, így a segítségül hívott járőrök közreműködésével röviddel később elfogta. A körzeti megbízott sejtése valósnak bizonyult: a férfit a Kiskunhalasi Járásbíróság még tavaly eltiltotta a vezetéstől. Ám a sofőr bűnlajstroma ezzel nem ért véget: a jármű ellenőrzésekor kiderült, hogy arra egy másik kocsi rendszáma van felszerelve.

Az egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a vezetés egyik legfontosabb személyi feltétele a jogszabályban meghatározott érvényes vezetői engedély megléte vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes vezetési jogosultság. Az a személy, aki úgy vesz részt sofőrként a közúti közlekedésben, hogy a vezetéstől korábban jogerősen eltiltották, bűncselekményt követ el, és akár őrizetbe is vehető. Kérjük, hogy jogkövető magatartásukkal járuljanak hozzá az etikus közlekedéshez!  

… hogy mindenki hazaérjen!