Kezdőlap Zenei élet Little Feat – Sailin’ Shoes

Little Feat – Sailin’ Shoes

Az amerikai rock-történelem egyik fontos, ám nálunk kevésbé ismert zenekarának 1972-es albuma a mában is lebilincselő hallgatnivaló.

Az 1969-ben, Los Angelesben alapított Little Feat az Egyesült Államok rock-történelmének egyik fontos zenekara volt abban az izgalmas időszakban – és korszakos jelentőségük még több mint fél évszázad távlatából is elvitathatatlan.

Most pedig a ’70-es évek eme zseniális rock-zenekarának, a Little Featnek két legjobb darabja – a ’Sailin’ Shoes’ és a ’Dixie Chicken’ – feljavított hangzású változatban jelent meg 2023. nyarán a Warner Music gondozásában.

Az 1972-ben kiadott ’Sailin’ Shoes’ a csapat második nagylemeze volt, mely olyan jellegzetes zenéket tartogatott, mint a címadó dal, az „Easy To Slip”, valamint a „Willin’”, melyek ezúttal újonnan átdolgozott verzióban hallhatók.

A Little Feat stílusát a „Vitorlázó cipők” című nagysikerű – és utólagosan is nagyra tartott nagylemezük idején n egyszerre határozta meg a pop, a rock, a blues és a country – melyből egy összetéveszthetetlenül rájuk jellemző megszólalást hoztak létre.

Az újdonságon további eddig még kiadatlan koncertfelvételek is debütálnak, köztük a „Roll Um Easy”, az „On Your Way Down” és a „Juliette” alternatív verziói, melyeket a bostoni Paul’s Mallban vettek fel 1973-ban.

(KJJR)