Kezdőlap Zenei élet Sanne Rambags, Vincent Courtois, Julian Sartorius: Twigs

Sanne Rambags, Vincent Courtois, Julian Sartorius: Twigs

Vincent Courtois korábban három albumot rögzített a BMC Recordsnál: 2019-ben jelent meg a Sebastien Brun és Robin Fincker társaságában felvett The Demons of Tosca, 2023 elején az Aki Takase nevével fémjelzett Carmen Rhapsody, 2023 nyarán pedig a Daniel Erdmann-nal és Robin Finckerrel közös Nothing else. Courtois ezúttal egy fiatal üstököst és egy tapasztalt kísérletezőt választott maga mellé: a holland énekesnő, Sanne Rambags több saját zenekar – köztük az Under the Surface és a Mudita – élén jelentős kritikai sikereket ért el világszerte, míg a svájci dobos és médiaművész,

Julian Sartorius egy évtizede Európa keresett előadói közé tartozik, és két tucat lemezt rögzített (például a Colin Vallon Trio tagjaként vagy Matthew Herbert oldalán). Zenéjük improvizációkkal tarkított, dalközpontú kamarajazz: Rambags a sámánisztikus folk erejével, Courtois klasszikus és kortárszenei tájékozottságával, Sartorius experimentális vénájával járul hozzá a hallgató szívében még sokáig visszhangzó zenei varázslathoz.

A francia jazzetalon, Vincent Courtois új zenekara három nemzet három generációját, és három különféle zenei megközelítést egyesít. A supergroup első lemeze, a Twigs megkapóan bensőséges és költői zenei világot tár fel a hallgató előtt: mintha egy sosem létezett ősi nép áldozati szertartása elevenedne meg a kortárs jazz eszközeinek közvetítésével.


A csellista zenekarvezető Sanne Rambags személyében egy fiatal üstököst választott maga mellé. A holland énekesnő már nemcsak hazájában, de nemzetközileg is a jazz egyik nagy reménységének számít, aki több zenekarával (Under the Surface, Mudita) is jelentős kritikai sikereket ért el.

A trió harmadik tagja, a svájci dobos és médiaművész, Julian Sartorius már egy évtizede a kontinens kiemelkedő jazzmuzsikusai közé tartozik, például a Colin Vallon Trio tagjaként.


A szerzemények alapját Sanne Rambags saját szövegei mellett Emily Brontë, Emily Dickinson, Federico García Lorca és Pablo Neruda válogatott költeményei képezik, amelyeket az egyedi hangszerelés von különös fénybe. A Twigs zenéje improvizációkkal tarkított dalközpontú kamarajazz, amelynek karakteres stílusában olvad össze Sanne Rambags sámánisztikus folk-ereje, Vincent Courtois klasszikus és kortárszenei jártassága, valamint Julian Sartorius kísérleti vénája.