Kezdőlap Zenei élet Szólóban is bemutatkozik Matteo Bocelli: megjelent a világhírű tenor fiának első stúdióalbuma

Szólóban is bemutatkozik Matteo Bocelli: megjelent a világhírű tenor fiának első stúdióalbuma

Matteo Bocelli hatévesen kezdett zongorázni tanulni, és 18 évesen lépett először színpadra: Verdit énekelt a római Colosseumban. 2018-ban pedig az egész világ megismerhette; ekkor jelent meg ugyanis édesapja, Andrea Bocelli Sí című albuma. Az ezen szereplő, Fall On Me című dalt apa és fia nem csak együtt adja elő, de együtt is írták azt. A szerzemény a Diótörő és a négy birodalom címet viselő Disney-film egyik betétdala lett, és már több, mint 300 millióan streamelték világszerte.

Ezt követte három évvel később első önálló dala, a Solo, az olasz és spanyol nyelven is kiadott Dime / Dimmi, illetve a Sebastián Yatrával közös Until She’s Gone. Sőt, Bocelli túlvan már első nagyvásznas szerepén is: feltűnik ugyanis a Háromezer év vágyakozás című filmben, amelyhez szintén írt egy dalt, Tom Holkenborggal (azaz Junkie XL-lel) közösen.

A Matteo című debütlemezére felkerült, olasz és angol nyelvű dalokon együtt dolgozott többek között Ed és Matthew Sheerannel, PARISI-vel (Ed Sheeran, Fred Again), Jesse Shatkinnel (Miley Cyrus, Sia, Kelly Clarkson) és Stuart Cricthonnal (Kesha, Backstreet Boys, Louis Tomlinson).

Bocelli első kislemeznek a For You-t választotta, amely elmondása szerint egy életre szóló barátságot ír le, és személyes élményein alapul. Az albummegjelenéssel egyidőben pedig elkészült egy vadonatúj klip is, az I’m Here („Itt vagyok”) című dalhoz.

„Számomra nagyon erős üzenettel bír, ha valaki azt mondja a másiknak: itt vagyok, számíthatsz rám, legyen szó jó vagy rossz dolgokról. Az élet egyik nagy csodája, ha megadatik nekünk, hogy képesek vagyunk segíteni másoknak. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen bármilyen különböző is az életünk, figyeljünk, tudjunk egymásnak adni” – mondja az énekes.

A Matteo a mai naptól elérhető minden digitális platformon és fizikai formátumban a boltokban.