Kezdőlap Zenei élet Grateful Dead: Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition)

Grateful Dead: Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition)

Megjelenésének 50. évfordulója alkalmából a Grateful Dead ’Wake Of The Flood’ című albuma újonnan maszterelt és korábban kiadatlan anyagokkal bővített verzióban érkezett meg a hazai lemezboltokba dupla CD-n és 180 grammos vinylen – valamint a szolgáltató platformokra.

Az amerikai rock banda a legendás korongot 1973-ban adta ki, miután Ron “Pigpen” McKernan alapító tag elhunyt és Mickey Hart dobos ideiglenesen elhagyta a csapatot. A formáció ekkor hozta létre saját lemezkiadóját, a Grateful Dead Records-ot, amely egyszerre az átmenet, a növekedés, a kitartás és az optimizmus szimbóluma volt a tagok számára. Akkoriban egy új felállást is bemutattak, a billentyűs Keith Godchaux és az énekes Donna Godchaux-val.

A ’Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition)’ tartalmazza az album eredeti hét dalát, valamint az „Eyes Of The World” és a „Here Comes Sunshine” korábban kiadatlan demófelvételeit.

A jubileumi anyagon egy további bónuszfelvétel is helyet kapott a ’Wake Of The Flood’ megjelenését követő turné utolsó koncertjéről. A Northwestern Egyetem McGaw Memorial Halljában 1973. november 1-jén rögzített szett a „Weather Report Suite” és a „Mississippi Half-Step” című dalokkal van felszerelve, és a sorozat egyik legkreatívabb jamjét is magában rejti („Morning Dew”, ”Playing In The Band”, ”Uncle John’s Band”, ”Playing In The Band).

Wake Of The Flood (50th Anniversary Deluxe Edition) Tracklist
Disc One 1. Mississippi Half-Step Uptown Toodeloo
2. Let Me Sing Your Blues Away
3. Row Jimmy
4. Stella Blue
5. Here Comes Sunshine
6. Eyes Of The World
7. Weather Report Suite
8. Eyes Of The World (Demo)
9. Here Comes Sunshine (Demo)

Disc Two
1. Mcgaw Memorial Hall, Northwestern University Evanston, Il (11/1/73)
2. Weather Report Suite
3. Morning Dew
4. Playing In The Band
5. Uncle John’s Band
6. Playing In The Band
7. Mississippi Half-Step Uptown Toodeloo