Kezdőlap Zenei élet Pink Floyd: The Dark Side of the Moon

Pink Floyd: The Dark Side of the Moon

2023 őszén, megjelenésének ötvenedik évfordulójára újra megjelent a Pink Floyd legendás kiadványa, a ’The Dark Side Of The Moon’ újrakevert verziója CD, LP és Blu-ray formátumokban.

Az új változat először a ’The Dark Side Of The Moon 50th Anniversary Box Set’ részeként jelent meg, ám ez az első alkalom, hogy önmagában is elérhető lesz.

A The Dark Side of the Moon a Pink Floy nyolcadik lemezeként – eredetileg 1973-ban debütált; de nem csak a zenekar életében, hanem a poptörténelemben is küönleges hely illeti meg. Ez a korong ugyanis a valaha volt egyik legikonikusabb és legbefolyásosabb album, mely eddig több mint 50 millió példányban kelt el világszerte, és továbbra is új közönségre talál.

Mindezek mellett stúdiótechnikailag is ez az egyik legjobban elkészített és legtökéletesebb hangzásélményt nyújtó album – melynek hanganyaga a maga korában is négycsatornás – forradalmian új rendszerben készült el.

De ha a legeknél tartunk, említsük még meg végül a ’The Dark Side Of The Moon’ híres borítóját is, amely egy prizmaspektrumot ábrázol, Storm Thor gerson tervezte és George Hardie rajzolta.

(KJJR)