Kezdőlap Zenei élet Prince: Diamonds and Pearls

Prince: Diamonds and Pearls

2023. október 27-én a Warner hanglemezkiadó újra kiadta Prince ’Diamonds And Pearls’ című ikonikus lemezét, ezúttal feljavított hangzású változatban, amely ráadásul 47 eddig még kiadatlan számmal és egy kétórás koncertvideóval bővült!

A ’Diamonds And Pearls’-t 1991. október 1-jén mutatták be, és azonnal hatalmas kereskedelmi és kulturális hatást váltott ki a hip hop, a dance, a gospel és a pop újszerű, felemelő keverékével. Ez Prince karrierjének legnagyobb példányszámban elkelt, nem soundtrack alapú albuma.

Az album világszerte hatalmas siker volt, többszörös platina minősítést ért el az USA-ban és az Egyesült Királyságban egyaránt olyan felejthetetlen gigaslágerekkel, mint a „Gett Off” vagy a „Cream”.

Pedig a kiadvány a világ egyik legnagyobb zenei ikonjának már tizenharmadik stúdióalbuma volt – de egyben az első, melyet új háttérzenekara, a The New Power Generation kísért.

Most a remaszterelt album több változatban is elérhető – CD-n és 33-as vinylen egyaránt. A deluxe kiadás külön rengeteg kincset rejt: többek között 15 hihetetlen remixet, különleges B-oldalas felvételeket és forgalomba sosem hozott dalokat, mint például a „Gett Off (Damn Near 10 Min.)”.

De ezenkívül a super deluxe kiadásban megtalálható további 33 kiadatlan stúdiófelvétel is Prince illusztris páncélterméből, az album dalainak alternatív verziói és olyan számok, melyeket az énekes más előadóknak ajándékozott, vagy az 1990-es turnéján készített.

A kollekció további különlegessége egy 120 oldalas keménykötésű könyv sosem látott fotókkal és kiváló írásokkal a Prince-örökség levéltárosával és vezető kutatójával, egy brit zenekritikussal és további szakértőkkel.