Kezdőlap Zenei élet Bereczki Zoltán: Téli dalok

Bereczki Zoltán: Téli dalok

13 év után Bereczki Zoltán új nagylemezzel jelentkezik az adventi időszakra. A ’Téli dalok’ című, új album Szenteste előtt pontosan egy hónappal, november 24-én érkezett meg a boltokba.

A színészi és popzenei pályáján egyaránt elismert sztár a karácsony meghitt pillanataira hangolta albumát. A ’Karácsony’ című újdonságon felcsendülnek az előadó közönség kedvenc slágerei, valamint a Rúzsa Magdival közös, nagysikerű „Csillagtérkép” című felvétel 2023-as stúdióverziója is.

Természetesen az olyan Bereczki által újragondolt klasszikusok sem maradhattak le a kiadványról, mint a „Moon River” és a „Somewhere”. A „My Love” című Stevie Wonder és Julio Iglesias remekmű is új köntösben szólal meg – a duettpartner pedig nem más, mint a kiváló Kökény Attila.

A dalokról maga az előadó mesélt: „A „Jössz-e velem…?” című szerzeményemet már játsszuk a koncerteken, s a közönség nagyon szereti, de még nem öltött stúdióformát.
A másik nagy boldogság, hogy elkészült stúdióverzió az egyik a legnagyobb közönségkedvenc dalomból, a „Hangokba zárva” című dalból, amelyet a 30. születésnapomra kaptam.

Van olyan szerzemény is, amit a feleségemnek készítettem, ez a „Moon River”.  

Az „Úgy szállnék” eredetijét Julio Iglesias és Stevie Wonder énekeli, édesapám legkedvesebb száma és most neki ajánlom ezt a magyar nyelvű feldolgozást. Korai zenei fejlődésem nagy részét neki köszönhetem, hatalmas bakelit gyűjteménye van, s mindig szólt a zene otthon” mondta el Bereczki Zoltán, aki zenei teljesítményéért Fonogram-díjat kapott, de színházi pályáját is elismerések kísérik.

A korongon az utolsó, a „Somewhere” éppen ezt az oldalát idézi meg:
„A „Somewhere egy koncerten énekeltem nemrégiben. A West Side Story Tony-ja volt az első főszerepem a főiskola után, s ennek a musicalnek az egyik legfontosabb és legkatartikusabb dala ez. Ez az egyik olyan szerzemény, ami miatt a musicalt, mint műfajt nagyon szeretem” – tette hozzá az előadó.

Vadonatúj dalok a lemezen: a „Selyemszalagok” és a „Csókolj meg még egyszer”, amelyek hangszerelésükben eltérnek a többi zenétől. Igazi mai karácsonyi hangulatot idéznek.

A ’Téli dalok’ már kapható az ország összes, releváns CD-ket árusító boltjában és üzlethálózatán keresztül, és valamennyi digitális zenei megosztón.

Az album műsorát koncerten is bemutatja Bereczki Zoltán 2024. február 23-án 19 órai kezdettel Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban.

’Téli dalok’ dallista:

Jössz-e velem…?

Moon River

Úgy szállnék

Selyemszalagok

Csókolj meg még egyszer

Csillagtérkép

Ez lesz az a karácsony

Elvarázsolt éj

Hangokba zárva

Somewhere

(Fotók: Kiss Krisztiii)