Kezdőlap Zenei élet London Brew – London Brew

London Brew – London Brew

A London Brew a London Brew csapat debütáló albumaként látott napvilágot, egy tucatnyi brit jazz zenész közreműködésével megidézve Miles Davis munkásságát – a Bitches Brew című albumának újragondolása alapján.

A London Brew-t Miles Davis legendás albuma: a Bitches Brew ihlette, amely a jazz egyik legnagyobb albuma. A Martin Terefe és a Downtown Music UK Limited által készített lemez egy érzelmes utazást tükröz az időkben, a járvány idején, sok hónapos elszigeteltség és a személyes együttműködés képtelensége után készült.

A „London Brew” tulajdonképpen egy 12 londoni művészből álló csoport: Benji B, Raven Bush, Theon Cross, Nubya Garcia, Tom Herbert, Shabaka Hutchings, Nikolaj Torp Larsen, Dave Okumu, Nick Ramm, Dan See, Tom Skinner és Martin Terefe.

A zenekart Martin Terefe producer és gitáros, valamint Bruce Lampcov executive producer állította össze egy sor koncertre Európa nagyvárosaiban, melyeken Miles Davis Bitches Brew 50. évfordulóját ünnepelték volna – ám a turnét a COVID-19 világjárvány miatt törölték.

A koncert helyett a csoport végül az észak-londoni Church Studiosban gyűlt össze 2020 decemberében, öt nappal az Egyesült Királyság második COVID-19-zárlatának lejárta után, hogy felvegyék az albumot, a Bitches Brew ihlette improvizált szettet. A felvétel három napon keresztül zajlott.

Terefe, akinek több mint 12 órányi anyaga maradt az előadásokról, azt mondta, hogy „nem mint egy jazz lemezt” keverte őket, „egyáltalán nincs szerkesztés, kivéve, hogy eldönti, hol kezdje és fejezze be a számot”. Ezt a döntést „a legkevésbé” tartotta. hagyományos dolognak”. Terefe az így kapott eredményeket „új zenei darabnak” nevezte, „amely megragadja Miles akkori gondolkodásmódját és a járványon átélt érzéseinket”.