Kezdőlap Zenei élet Rolling Stones: Hackney Diamonds

Rolling Stones: Hackney Diamonds

A zenekar stílusosan a legendás Hackney Empire-ben tartott sajtótájékoztatón jelentette be az ősz kezdetén a hírt: hogy 2005 után a rock élő legendája 2023 év végén újra egy stúdiólemezzel jelentkezik.

AHackney Diamondsra tizenkét vadonatúj dal kerül fel – mégpedig olyan szenzációs vendégszereplők közreműködésével: mint Elton John, Lady Gaga, Paul McCartney, Stevie Wonder és a Rolling Stones egykori basszusgitárosa, Bill Wyman.

A szenzáció adott, hiszen ez a Stones első stúdióalbuma a 2005-ös A Bigger Bang óta. Persze az elmúlt 18 évben sem tétlenkedtek: több telt házas turnén vannak túl, és készítettek egy csak blues-feldolgozásokból álló lemezt is (Blue & Lonesome), amely Grammy-díjat is kapott; sőt ez év elején megjelent a GRRR Live! című dupla koncertlemezük is.

A hatalmas kritikai és közönségsikerrel fogadott, és a világ húsz országában listavezető Hackney Diamonds a The Rolling Stones és Andrew Watt producer első közös munkája: a Grammy-díjas Watt korábban együtt dolgozott Iggy Poppal, a Pearl Jammel és Elton Johnnal is.

A Nagy-Britanniában huszonnegyedikként, az Egyesült Államokban pedig huszonhatodikként megjelent stúdió albumhoz beharangozónak és első kislemezként az Angry című dalt mutatták be, amelyhez Francois Rousselet (Nike, Diesel, Pharrell Williams) rendezett klipet Sidney Sweeney (Eufória, Fehér Lótusz, A szolgálólány meséje) főszereplésével, a borító pedig Paulina Almira munkája.

(Komlós József JR)