Kezdőlap Zenei élet Ákos: Áradás – Arénakoncert – DVD

Ákos: Áradás – Arénakoncert – DVD

Ákos legújabb DVD-kiadványa a 2022. december 17.-én megrendezett Aréna-koncert anyagával – és extraként a hozzá tartozó werkfilm felvételével került a lemezboltokba. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, rengeteg fotót tartalmazó kísérőfüzettel jelenik meg.

Ákos már számos alkalommal duplázott a hatalmas csarnokban: 2022 során is két alkalommal, januárban és decemberben egyaránt fantasztikus hangulatú, telt házas koncertet adott a Papp László Sportarénában – két különböző dallistával! A két nagyszabású előadás között további 120 ezer érdeklődőnek zenélt az országjáró turné folyamán.

A Kossuth-díjas énekes-dalszerző koncertjein mindig komoly szerepet kap a vizualitás, de az ÁRADÁS koncertfilmjéről bízvást elmondható, hogy a 2022-es esztendő leglátványosabb hazai produkcióját örökíti meg. A programban 29 dal szerepelt a 33 évvel korábban megjelent Calypso című Bonanza-nótától a legfrissebb, a Mahasz által az év albumának választott és a Sanghaji Rövidfilmfesztiválon az év filmzenéje-díjjal kitüntetett MAGUNK MARADTUNK filmzenelemez címadó szerzeményéig.

A koncerten a hagyományoknak megfelelően Ákos énekelt és gitározott, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszott, Madarász Gábor nagyszerű gitárjátékához a dobos Bánfalvi Sándor és Kálló Péter basszusgitáros biztosította a ritmikai alapokat.

Az emlékezetes előadás során több dalban is vendégeskedett az egykori Bonanza-tag Menczel Gábor szintetizátoros. A látványról elképesztő méretű, a teljes színpadot beborító aktív videófal-rendszer és robotlámpa-erdő gondoskodott. Az előadás különösen izgalmas mozzanata volt, amikor Ákos váratlanul a küzdőtér közepén tűnt fel egy kisebb méretű színpadon, hogy néhány intimebb hangvételű dalt adjon elő.

Az eseményt DVD-n megjelenő, impozáns koncertfilm örökíti meg: a kiadvány az előadás összes dalát tartalmazza három hangnormával (sztereó, DD 5.1 és DTS) és feliratokkal, valamint felkerült a DVD-re a nagyszabású koncert előkészületekről szóló, izgalmas werkfilm is.

„Ünnepi este volt ez! Totális telt ház előtt állhattunk színpadra. Dalritkaságok (Áradás, Virrasztó, Csillagok alatt), Bonanza-nóták (Elmondatott, Kihalt minden, Calypso) és nemzedéki himnuszok (Minden, ami szép volt, Ilyenek voltunk, Alig hitted) egyaránt szerepeltek a dallistában. Hatalmas élmény volt a háromszámos akusztikus blokkot egy szál gitárral játszani az Aréna közepén. A MAGUNK MARADTUNK című kisjátékfilm emblematikus arcközelijei át- meg átszőtték az előadás kivetítéseit. Elképesztő hangulatú, megható, emlékezetes és számomra meghatározó koncert volt” – nyilatkozta Ákos.

A felvételen a következő dalok szerepelnek:

1. Nyitány
2. Új törvény
3. Ismerj fel
4. Csak te vagy
5. Áradás
6. Girl in the Café
7. Tengermoraj
8. Indiántánc
9. Régi jövő
10. Több nem is kell
11. Elmondatott
12. Kihalt minden
13. Magunk maradtunk
14. Virrasztó
15. Csillagok alatt
16. Újranyitány
17. Tipikus sztereó
18. Csináld úgy
19. Ébredj mellettem
20. Nem én döntök
21. Calypso
22. Idelenn idegen
23. Mindenki táncol
24. Minden, ami szép volt
25. Ilyenek voltunk
26. Alig hitted/Hazatalál
27. Hello
28. Ölelj meg újra
29. Az utolsó hangos dal
30. Adjon Isten…