Kezdőlap Zenei élet Devo: 50 Years of De-Evolution (1973-2023)

Devo: 50 Years of De-Evolution (1973-2023)

Egész karrierjét átfogó, retrospektív kiadvánnyal készült fél évszázados jubileumára a DEVO, mely a Rhino/Warner kiadásában különböző formátumokban került a lemezboltokba.

A Devo együttest 1973-ban két testvérpár – Bob és Gerald Casale, illetve Bob és Mark Mothersbaugh – valamint Alan Myers alapította. Nevüket a de-evolúció koncepciója ihlette, miszerint a társadalom inkább visszafejlődik, mint fejlődik.

A vadonatúj kiadvány a korai kísérletezések és későbbi alkotások nagyszerű keresztmetszetét reprezentálja. A Devo egy olyan újhullámos, innovatív elektro hangzást és koncepciót hozott anno a művészetbe és a zenébe, amely egy egészen újszerű megközelítést képviselt. Szikár, lecsupaszított elektronikus hangzásával, minimál koncepciójával és plasztik zenéjéhez illő műanyag öltözködésével a Devo a new wave egyik legmarkánsabb, legkülönlegesebb figurája lett.

Az ötvenéves jubileumi album az amerikai new-wave zenekar fél évszázadot felölelő pályafutása előtt tiszteleg, tartalmazza mind a kilenc stúdióalbumának kulcsszámait, valamint olyan ritkaságokat is, mint az „I’m A Potato” 1974-es demója vagy a „Come Back Jonee” single mixe.

De hallható a válogatáson többek között a „Disco Dancer” 2023-as verziója és a „Whip It” című sláger is, melynek ikonikus klipje meghozta a világhírnevet a ’80-as években:

A 25 dalból álló változat két fekete vinylen, valamint piros és kék színekben pompázó, limitált kiadású LP-n jelenik meg. De természetesen az évfordulóhoz dukáló, stílusosan 50 dalt tartalmazó dupla CD-n is elérhető az anyag.

50 Years of De-Evolution (1973-2023)

Side 1

1. Mongoloid (Warner Version)
2. Jocko Homo (Warner Version)
3. (I Can’t Get No) Satisfaction
4. Come Back Jonee (Single Edit)
5. Secret Agent Man
6. The Day My Baby Gave Me A Surprize

Side 2

1. Smart Patrol
2. Girl U Want
3. Whip It
4. Freedom Of Choice
5. Gates Of Steel
6. Working In The Coal Mine

Side 3

1. Beautiful World
2. Jerkin’ Back ’N’ Forth
3. Through Being Cool
4. Love Without Anger
5. Time Out For Fun
6. Peek•A•Boo!
7. That’s Good

Side 4

Big Mess
2. Here To Go (Go Mix Version)
3. Are You Experienced?
4. Disco Dancer (7-Inch Version)
5. Post Post-Modern Man (Macro Post – Modern Mix)
6. Fresh