Kezdőlap Zenei élet Rod Stewart with Jools Holland: Swing Fever

Rod Stewart with Jools Holland: Swing Fever

Igazi csemege a könnyedebb jazz és a swing rajongóinak Rod Stewart és Jools Holland közös albuma: a Swing Fever!

Rod Stewart Jools Hollanddel és zenekarával, a Rhythm and Blues Orchestrával közösen új köntösbe öltöztette a swing legnagyobb örökzöldjeit. A ’Swing Fever’ címen fekete és színes vinyl, valamint az LP-k borítóját felidéző CD formátumban kiadott album február legvégén látott napvilágot, amit a „Pennies from Heaven” című dalhoz forgatott klip harangoztak be.

Rod Stewart az egyik legkelendőbb előadó: világszerte több mint 250 millió eladott lemezzel büszkélkedhet! Jellegzetesen rekedtes hangja, stílusa és szerzeményei hidat képeznek a populáris zene számos műfaja között: a rocktól a folkon, a soulon és az R&B-n át egészen a táncos diszkó slágerekig. Ennek köszönhetően azon kevés sztárok közé tartozik, akik karrierjük minden évtizedében élvezhették a listavezetői pozíciót.

A most megjelent együttműködésben az album másik főszereplője: Jools Holland története akkor kezdődött, amikor az 1980-as években kilépett a Squeeze-ből, és megalapította nagyzenekarát. Az elmúlt harminc évben az általa vezetett Rhythm and Blues Orchestra számos platina- és aranylemezt jegyzett, így az Egyesült Királyság legsikeresebb stúdiós és turnézó big bandjévé vált.

A kiadványon felcsendül az „Ain’t Misbehavin’” swing változata és az „Almost Like Being In Love” című show-dal, amelyet Frank Sinatra és Nat King Cole tettek híressé. Újragondolva hallhatjuk még többek között a „Frankie And Johnny”, a „Sentimental Journey” és a „Lullaby Of Broadway” című örökzöldeket is.