Kezdőlap Zenei élet Bruno de Sa a Zeneakadémián

Bruno de Sa a Zeneakadémián

November 30-án este fél nyolctól a Wrocław Baroque Orchestra kíséretemében lép fel Budapesten napjaink egyik legünnepeltebb barokk énekese.

Bruno de Sá napjaink egyik kivételes és ünnepelt előadója. Igazi férfiszoprán hangfekvésben énekel – ami a világ legritkább hangfaja. Ez nem azonos a közismertebb kontratenorral, mivel a férfiszoprán annál nagyobb hangterjedelmet képes átfogni, gyakorlatilag a lírai szopránnak felel meg.

A legtöbb férfiszopránra írt kompozíció a XVII. században keletkezett, amikor az operaszínpadon bevett szokás volt a kasztráltak szerepeltetése. Ez az énekes típus a következő században sem tűnt el teljesen, szerepeltetésük egészen az ezernyolcszázas évek végéig nyomon követhető.

A különleges tehetségű és hangi adottságú brazil énekes sztár hangversenyén a kasztrálténekesek utolsó nagy korszakának klasszikus repertoárjából válogat egyházi és világi műveket egyaránt, többek között Mozart és Cherubini darabjait. A koncerten Lengyelország vezető historikus zenekara, a 2006-ban alapított Wrocław Baroque Orchestra kíséri.

Bruno de Sa 2022-ben a „Roma Transvestita” című lemezével debütált az Erato/Warnernél – hamarosan pedig új albuma is megjelenik a világcégnél.