Kezdőlap Rendőrségi hírek Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten

Gyermekvédelmi konferencia Kecskeméten

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A tanácskozáson résztvevők a felnövekvő generáció védelme érdekében az együttműködésre és a hatékony munkavégzésre helyezték a hangsúlyt.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési és Áldozatvédelmi Alosztálya 2017. január 27-én 9 órától a rendőrkapitányság épületében gyermek- és ifjúságvédelmi konferenciát tartott a témával foglalkozó szakemberek részvételével. Az évek óta megrendezésre kerülő rendezvény célja ezúttal is a gyermekvédelem területén dolgozók még hatékonyabb együttműködésének elősegítése volt.

Az értekezleten résztvevők a szakemberek előadásainak köszönhetően fontos információkkal gazdagodhattak többek között a jogszabályi változásokról, a gyermekvédelmi befogadói hálózatról és intézményrendszerről, továbbá arról is, mit tehet a pszichológus a gyermekvédelemben. A rendezvényt záró vitafórumon kötetlen szakmai beszélgetésre nyílt lehetőség, amelynek során a megjelentek megbeszélték, mi történik a kiskorúakat érintő büntetőeljárásban a feljelentéstől egészen a bírósági szakig.

A konferencia folytatásaként egymás munkájának segítése érdekében a jövő héten egy újabb szakmaközi értekezlet megtartására kerül sor.

A tanácskozáson résztvevők a jövőben is az együttműködésre és a hatékony munkavégzésre helyezték a hangsúlyt, hiszen a felnövekvő generáció helyes irányba terelése mindannyiunk közös célja és érdeke.