Kezdőlap Állati Állati évnyitás a Kecskeméti Vadaskertben

Állati évnyitás a Kecskeméti Vadaskertben

Az immáron negyvenhatodik éve töretlen sikerekkel működtetett Kecskeméti Vadaskert az elmúlt esztendő során is rendkívüli érdeklődésnek örvendezett, amely nem csak a színes és sokrétű állatállománynak, valamint egyéb újdonságnak, hanem a barátságos fogadtatásnak is köszönhető.
Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója járt Magazinunknál, ahol nem csak az elmúlt esztendő sikereiről, hanem az aktuális projektekről és a jövőbeli tervekről is kérdeztük.



Milyen újítások mentek végbe az elmúlt időszak során a Vadaskert életében?
Számos új projektet valósítottunk meg az elmúlt esztendő során, így büszkén mondhatjuk, hogy rendkívül sikeres a Vadaskert működése.
2016-ban nem csak rekordot döntöttünk a látogatás terén, de megújítottuk a biztonsági rendszerünket, bővítettük a programpalettánkat, új állatokat fogadtunk, kialakítottunk egy új, európai színvonalat képviselő tigriskifutót, megpihenésre alkalmas helyeket hoztunk létre, kombináltuk belépőjegyeinket, valamint látványelemekben gazdagabbá és komfortosabbá tettük a Vadaskertet.

Milyen új események, programok bővítik a Vadaskert palettáját?

Immáron nem csak Vadaskerti, hanem házon kívüli programokkal is kedveskedünk az érdeklődők számára. Gyakran veszünk részt vadászati kiállításokon, gyermeknapi műsorokon, különböző óvodákba, iskolákba való kitelepüléseken, valamint oktatóprogramokon. Létrehoztunk egy minden hónap második vasárnapján megrendezésre kerülő családi napot is, amelynek keretében a látogatók színes kulturális, gasztro és az állatvilággal kapcsolatos programokon vehetnek részt.

Melyik állat örvendezik idén a legnagyobb sikernek?
A tavalyi év slágere a sarki róka volt, jelenleg azonban egy négy hónapos szurikáta kislány bűvöl el minden látogatót.


A jövőt illetően milyen fejlesztéseket kívánnak véghezvinni a Vadaskert területén?

Az új állatok behozása mellett szeretnénk korszerűsíteni a kifutóinkat, fejleszteni a növényvilágunkat, valamint bővíteni a Vadaskert területét. Olyan elképzelésünk is van, hogy az azonos földrészen élő állatokat egymás mellé helyezzük, hiszen az természetközelibbé varázsolná a látványvilágot.
Várjuk a kis jövevényeket is, bízunk abban, hogy kecskék, kiskenguruk, kislámák és tigrisek is bővítik majd állatállományunkat.
Minden évben szervezünk táborokat
amelyeket idén is fejleszteni kívánunk, plusz egy héttel kibővítve és minél változatosabb programkínálattal.

Hogyan kell elképzelni egy ilyen tábort?

A Vadaskerti Tábor egy hetet ölel fel, amelynek keretében a gyermekek nem csak az ott élő növény- és állatvilággal, de különböző kulturális programokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal is megismerkedhetnek, sőt erre az időre ők is egyfajta állatgondozóként léphetnek elő és saját kézből etethetik az állatokat. A tábor utolsó napján egy oklevéllel és rengeteg emlékkel térhetnek haza.

Megéri a Kecskeméti Vadaskertet választani, hiszen rengeteg különlegességgel, színes programokkal és családias hangulatban várják minden kedves látogatójukat.

 

Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft.
6000 Kecskemét,
Műkert 1.
www.zookecskemet.hu
[email protected]
Tel: 76/ 320 121
Nyitva tartás: Minden nap 09:00-16:30
(Pénztárzárás: 15:45)