Kezdőlap Események Folyamatos gyűjtés a Pákozdi csata utcai gázrobbanás károsultjai javára

Folyamatos gyűjtés a Pákozdi csata utcai gázrobbanás károsultjai javára

Bizonyára már minden kecskeméti lakos hallott a Pákozdi csata utcai gázrobbanásról, amely május elsején történt. A károsultak számára Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata adománygyűjtést indított, hogy a lakók mihamarabb visszaköltözhessenek otthonukba.
A mai nap folyamán, a nyilvánosság előtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere nyitotta fel a Városházában elhelyezett urnát, amelyben a Városháza dolgozói, kecskeméti lakosok helyezték el készpénzadományukat, továbbá a szombati, Messzi István Sportcsarnokban a KTE-Duna Aszfalt-Alba Fehérvár mérkőzésen a fő pénztárnál elhelyezett urna tartalmára is fény derült.   Az urnát hamarosan a Malom Központba fogják újra kihelyezni, ahol újra lehetőség adódik az adományozásra.

Rendkívül fontos, hogy a gázrobbanással érintett társasház lakói mielőbb visszaköltözhessenek otthonaikba, így minden segítséget szívesen fogadnak, legyen az tárgyi vagy készpénzbeli támogatás.

„Első sorban új nyílászárókra, illetve a közművek újraindításra lenne szükség, hogy utána a helyreállítási munkálatok folytatódhassanak. Úgy gondolom, hogy nagyon sok segítséget, támogatást kaptunk a tragédia óta. Minden károsult család megkapta a jogi, műszaki, statikai és lelki segítséget.” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia, a sajtótájékoztatón.

15 lakás sérült meg a robbanás következtében, ami nem vált a tűz martalékává, azt a víz tette tönkre, a lakások teljesen lakhatatlanná váltak.  A családok között négynek semmilyen biztosítása nem volt, 1 750 000 forint gyorssegélyt osztottunk szét a károkat felmérve, azoknak függvényében. Eddig 175 000 forint érkezett az alapítványi bankszámlánkra a károsultak javára. Ezenkívül két urnát is kihelyeztünk, amelyek hozománya 79 900 forint lett. Ezt az összeget is átutaljuk az alapítvány számlájára, amely után a kuratórium dönt majd arról, hogy ki és mennyit kaphat belőle.  A statikus szakértők három hét múlva tudnak végleges tájékoztatást mondani, a társasház állapotáról, felújításáról. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen módon segítette munkánkat, a felajánlásokat továbbra is szívesen fogadjuk.” – mondta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumának elnöke.

A pénzbeni adományokat a Városi Szociális Közalapítvány OTP Bank Nyrt. 11732002-20322144 számú számlájára lehet átutalni, továbbá kérik, hogy a közlemény rovatban  „gázrobbanás károsultjainak” címet adják meg.