Kezdőlap Kiemelt Elismerés és köszönet a fegyőrből lett rendőrnek

Elismerés és köszönet a fegyőrből lett rendőrnek

 Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet  parancsnoka köszönetét fejezte ki az együttműködésért, a július 10-i fogolyszökés kapcsán a Kiskőrösi Rendőrkapitányságnak. Emléktárgyat adott át Baltás Tamás r. főtörzszászlósnak aki elfogta a fogvatartottat.

A szökést követő nap reggelén Akasztó település belterületén a szolgálaton kívüli Baltás Tamás r. főtörzszászlós, akasztói körzeti megbízott felismerte a fogvatartottat és elfogta. Ezt követően a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra szállították, ahol látlelet felvételére előállították, meghallgatták. Tettére nem tudott egyéb magyarázatot adni, mint, hogy ártatlan. Baltás főtörzszászlós elmondása szerint a rabruha miatt ismerte fel a fogvatartottat, aki mezítláb sétált a településen. Rögtön igazoltatta, majd előállította Kiskőrösre.

Bár a település lakóinak nem volt feltűnő az ún. „mákos ruha”, nem meglepő, hogy a körzeti megbízott felismerte, hiszen nyolc évvel ezelőtt, még az intézetben dolgozott, mint szállítmányvezető.

Az intézet parancsnoka most mind a rendőrség munkáját, mind a főtörzsőrmester gyors reagálását megköszönte egy emléklappal, és egy karóra emléktárggyal, melyet személyesen adott át a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon. Az elismerést Horváth Attila c.r.alezredes bűnügyi
osztályvezető köszönte meg, aki szintén pár szóval dicséretben részesítette a volt kollégát.